Влада

Депутати створили робочу групу для контролю за утепленням житомирських дитсадків, де роботи затягнулися на 3 роки

22 August 2019, 13:14

Робоча група на чолі з мером Житомира Сергієм Сухомлиним контролюватиме хід виконання робіт і усунення недоліків з утеплення п’яти житомирських дитсадків за швейцарським проєктом SEKO.

«За» створення робочої групи на позачерговій сесії 20 серпня проголосували 30 з 31 присутніх депутатів Житомирської міськради (всього їх 42).

Питання підняла голова гуманітарної комісії міськради Наталія Леонченко.

«З приводу виконання швейцарського проєкту SEKO з термосанації п’яти дошкільних навчальних закладів. Ми всі небайдужі, особливо дотичними до вирішення цих проблемних питань, які склалися навколо виконання робіт з утеплення дитсадків, виявилися бюджетна комісія і комісія з соціально-гуманітарних питань. Ми проводили з цього приводу спільні засідання і виїзні. І я знаю, що бюджетна комісія виїжджатиме на початку жовтня, а соціально-гуманітарна комісія вже 3 вересня, з початку нового навчального року, теж планує виїхати на перевірку неякісно виконаних до цього робіт, усунення недоліків. Однак. Три роки підрядник «по чайній ложці» на годину робить якісь роботи, робить їх неякісно. На 90% роботи виконані, але з них 80% виконані неякісно. Скільки прослугують ці роботи, теж невідомо, гарантії ніхто не дає. Крім того, стикаємося з такими дріб’язковими проблемами, як вивезення будівельного сміття. По всім п’яти садочкам це величезна, як виявилося, проблема. У підрядника немає на це коштів. І при цьому ми сподіваємося, що він якось усуне недоліки до будівельних роботах. Саме це наштовхнуло на дуже сумні висновки. Ми переконані, що підрядник нічого не зробить ні до 31 серпня, ні до 1 жовтня, як йому надало управління капітального будівництва на виправлення недоліків», - заявила Наталія Леонченко.

З її слів, згідно пропозицій УКБ і департаменту освіти, швейцарська сторона вкотре взяла час на роздуми по виконуваним роботам, і скільки це триватиме, ніхто не знає.

«22 серпня гуманітарна комісія проголосувала за рекомендацію міському голові взяти під особистий контроль хід виконання робіт і усунення недоліків та створити робочу групу на чолі з Сергієм Сухомлиним з представників департаменту освіти, управління капітального будівництва та депутатів міськради. Треба ставити крапку і прощатися з цим недолугим підрядником», - заявила Леонченко.

До обговорення питання долучилися й інші депутати міськради. Зокрема, позафракційний депутат Олександр Величко зазначив, що керівники навчальних закладів, де досі не завершилося утеплення, в розпачі від темпів робіт та ігнорування прописаних у договорах дат. Депутат від БПП «Солідарність» Владислав Пучич зауважив, що проводити один тендер на 5 об’єктів вже було ризиковано з боку міської влади, і що через недобросовісного підрядника всі 5 об’єктів опинилися під загрозою зриву.

На думку депутата, технагляд не повинен захищати позицію підрядника, на що Наталія Леонченко відповіла, що в рекомендаціях очолюваної нею комісії є подання до правоохоронних органів і щодо виконання своїх обов’язків технаглядом, і щодо дій підрядника, і щодо порушення терміну виконання робіт і договірних умов.

«Немає комунікацій, немає зв’язку і поваги (від підрядника) ні до керівників навчальних закладів, ні до міськради, кажу з досвіду робіт на стадіоні «Спартак». Підрядник не хоче слухати нас, він не звертає на нас уваги. Ми як прошаки», - зауважив позафракційний депутат Валерій Шевчук.

Мер Сергій Сухомлин повідомив, що до кінця дня депутати повинні визначитися з членами робочої групи від фракцій.

Нагадаємо, що роботи з утеплення освітніх закладів Житомира почали ще в 2015 році за кошти міжнародного фонду НЕФКО та в рамках реалізації програми SEСО.

За кошти швейцарської сторони утеплюють:

  1. ДНЗ №44, вул. Вітрука, 17
  2. ДНЗ №46, провулок Шкільний, 6
  3. ДНЗ №52, вул. Вільский Шлях, 11-а
  4. ДНЗ №56, вул. Гагаріна, 31
  5. ДНЗ №73, вул. Бориса Тена, 82-а.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2016 року під час прес-конференції міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що протягом двох років влада міста збирається утеплити всі школи та дитсадки. У серпні того ж року почали шукати підрядника, який утеплить 5 дитсадків за кошти Швейцарського уряду. Наприкінці 2017 року управління капітального будівництва міськради обіцяло, що утеплення житомирських дитсадків за кошти Швейцарії завершиться влітку 2018 року. В листопаді 2018 голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв зауважив, що гарне починання щодо утеплення соціальних об’єктів за кошти міжнародних фондів зіпсували місцеві підрядники, а начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов заявив, що на всіх п’яти дитсадках роботи призупинені, там іде «консервація» об’єктів.

У порядку денному 52-ї позачергової сесії міськради було три питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок утеплення термосанація Леонченко робоча група сесія  
Матеріали по темі