Місто

Утеплення житомирських дитсадків за кошти Швейцарії завершиться влітку 2018 року, - УКБ

23 November 2017, 13:22

Утеплення житомирських дитсадків за кошти Швейцарського уряду завершиться влітку 2018 року, а температурні показники повністю нормалізуються після встановлення в ДНЗ теплових пунктів, яке очікується до 11 грудня 2017 року.

Про це йдеться у відповіді управління капітального будівництва (УКБ) Житомирської міської ради на інформаційний запит Житомир.info.

За даними УКБ, в рамках реалізації проекту "Підвищення енергоефективності інфраструктури м. Житомира" (SECO) за рахунок коштів Швейцарського державного секретаріату з економічних питань (SECO) проводиться термомодернізація ДНЗ №№ 44, 46, 52, 56, 73. На даний час роботи з утеплення по вказаних ДНЗ в повному обсязі не завершені.

«За результатами проведених згідно із міжнародними правилами закупівель, переможцем визнано ТОВ «Ейр Трейд», з яким укладено контракт № 143559 від 14.03.2017 на суму 1247581,49 швейцарських франків (або 33 млн 687 тис. грн за курсом на 23 листопада 2017 року – ред.). Перерахування коштів здійснюється SECO безпосередньо на рахунки ТОВ «Ейр Трейд». Згідно наданих ТОВ «Ейр Трейд» нових графіків виконання робіт, остаточне завершення робіт заплановане до 31.07.2018. Температура в приміщеннях ДНЗ досягне нормативних значень після завершення встановлення індивідуальних теплових пунктів, яке очікується до 11.12.2017», - йдеться у відповіді на запит.

За даними управління, найдорожче обійдеться термомодернізація дошкільного навчального закладу №52 (вул. Вільський Шлях, 11а) – 322 тисячі швейцарських франків, або 8,7 млн грн.

До речі, зі слів батьків, станом на 23 листопада роботи в даному садочку завершені лише частково, біля будівлі встановлене риштування, але роботи не ведуться місяця з два (фото нижче). У тих групах, де підрядник замінив вікна і утеплив стіни, стало значно тепліше.

Батьки вихованців ДНЗ №56 Житомира (вул. Гагаріна) також повідомляють про незавершені роботи з утеплення, зміну підрядників та холод в групах (фото вкінці матеріалу).  

На запитання, скільки підрядних організацій залучалося до утеплення дитсадків, УКБ відповіло:

«Інформація щодо залучення ТОВ «Ейр Трейд» для виконання робіт субпідрядних організацій до УКБ не надходила. УКБ не має повноважень втручатися у взаємовідносини ТОВ «Ейр Трейд» та субпідрядних організацій».

Щодо термінів завершення робіт вказано, що, відповідно до укладеного контракту, він становить 20 тижнів.

«На даний час виконання робіт по вищевказаних ДНЗ в повному обсязі не завершено, якість виконання робіт постійно перевіряється представниками управління капітального будівництва та SECO», - запевняють в УКБ.

Нагадаємо, в ДНЗ №56, де проводиться термомодернізація, мерзнуть та хворіють діти. За словами заступника міського голови Матвія Хренова, чия дитина відвідує цей садок, утеплювали садочок за грантові кошти, але підрядник не виконав узятих на себе зобов’язань.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 батьки не водили своїх дітей до дитячого садка №56 через проблему з опаленням у ясельній групі. 22 березня 2016 року під час прес-конференції міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що протягом двох років влада міста збирається утеплити всі школи та дитсадки. У серпні того ж року почали шукати підрядника, який утеплить 5 дитсадків за кошти Швейцарського уряду. Оголошення про це від 2 серпня розміщене на сайті Житомирської міськради. Термін подачі заявок на участь в тендерній процедурі «Термореабілітація п’яти дошкільних навчальних закладів в місті Житомир» продовжено до 27 вересня 2016 року.

Ремонт у ДНЗ №52, фото читачки:

"Недоутеплення" ДНЗ №56, фото читача:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі