Події

​У Житомирській області викрили суддю, адвоката та слідчу, які за винагороду повертали копачам вилучене устаткування (доповнено)

22 August 2019, 20:28

У Олевському районі Житомирської області суддя, адвокат та слідча налагодили злочинну схему, за якою за певні кошти повертали копачам бурштину вилучене у них устаткування.

Про це ввечері 22 серпня на своїй сторінці у соцмережі повідомив керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Злочинну схему «суддя - адвокат – слідча» в Олевському районі сьогодні викрили працівники ДБР та Департаменту захисту економіки Нацполіції. Налагоджений механізм працював на повернення вилученого у копачів вартісного устаткування. Усіх трьох затримали після отримання ними 800 доларів неправомірної вигоди. Прикро, коли одні поліцейські викривають порушників та протидіють варварському видобутку, інші - продають їх роботу. Але з кожним таким викриттям продажних стає менше, а отже - буде позитивний результат!», - написав Вячеслав Печененко.

Вранці 23 серпня, в управлінні захисту економіки в Житомирській області Нацполіції України розповіли подробиці затримання трьох фігурантів справи під час розподілу хабара у 800 доларів США.

«На Житомирщині викрито суддів, адвоката та слідчого, які за «винагороду» повертали майно бурштинокопачам. Злочинну діяльність фігурантів було задокументовано завдяки спільній співпраці оперативників управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, слідчих теруправління ДБР, розташованого в м. Києві та процесуальних керівників прокуратури Київської області», - йдеться у повідомленні.

Так, 22 серпня, оперативниками Управління захисту економіки в Житомирській області, слідчими теруправління ДБР, розташованого в м. Києві за процесуального керівництва прокуратури Київської області було викрито суддю Олевського районного суду, адвоката та слідчу відділу поліції після розподілу неправомірної вигоди.

«Під час досудового розслідування було встановлено, що судді, адвокат та слідча допомагали бурштинокопачам повертати вилучене майно. Адвокат підшукував клієнтів, суддя виносив рішення на їх користь, а слідча поліції прискорювала процес його повернення. У межах процесуальних заходів було задокументовано факти отримання фігурантами справи 800 доларів США неправомірної вигоди вирішення питання щодо повернення мотопомп та іншої техніки та розподілу коштів між всіма учасниками корупційної схеми», - розповіли правоохоронці.

22 серпня одразу після розподілу неправомірної вигоди, працівниками УЗЕ в Житомирській області спільно слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, було проведено санкціоновані обшуки у робочих кабінетах та за місцем проживання фігурантів.

«Наразі вирішується питання про їх затримання у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення про підозру у вчиненні злочину.
Тривають слідчі дії», - додали в управлінні захисту економіки в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі судитимуть податківців, які за винагороду зменшили штраф підприємцю, котрий незаконно торгував алкоголем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар бурштин Олевськ  
Матеріали по темі