Місто

Неділя чи понеділок: коли житомирським школярам виходити на навчання

27 August 2019, 17:36

Оскільки у 2019 році 1 вересня – це недільний день, департамент освіти Житомирської міської ради рекомендував житомирським школам розпочати навчальний рік у понеділок, 2 вересня.

Про це у коментарі Житомир.info 27 серпня сказав директор департаменту освіти Житомирської міськради Валентин Арендарчук.

З його слів, це прописано в Законі про освіту та не суперечить Кодексу законів про працю, який забороняє роботу у вихідні дні.

«Структуру навчального року школи затверджують самостійно. Якщо якась школа бажає розпочати навчання раніше – це їх право, але це суперечить Кодексу законів про працю. Ми не рекомендували (так робити), тому що в наказі міністра освіти написано, що новий навчальний рік починається 2 вересня. Ми нагадали про це керівникам шкіл. Згідно з Законом про освіту, навчальний рік у 2019 році має початися 2 вересня. Але якщо хтось хоче в незвичному форматі – наприклад, погуляти з дітьми в парку, ми не заперечуємо. Свято Першого дзвоника офіційно в нас у понеділок, 2 вересня, як початок навчального року», - пояснив Валентин Арендарчук.

Нагадаємо, з вересня 2019 року у школах Житомира запрацює система оцінювання учнів у реальному часі «Електронний журнал».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2019 року невакциновані діти не зможуть відвідувати школи й дитсадки, зате в батьків буде більше можливостей для навчання дітей удома. Усього до перших класів піде 3 667 учнів, а нові парти до 1 вересня отримають не всі школи.

Скільки в 2019 році на ринках Житомира коштує шкільне приладдя та чи зменшився попит на скасовану форму для учнів, читайте тут, поради Міністерства охорони здоров’я, як підготувати дитину до школи, тут. Опитування, як житомиряни ставляться до скасування шкільної форми, тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа Перший дзвоник Арендарчук  
Матеріали по темі