Місто

​Як житомиряни ставляться до скасування шкільної форми. Опитування

25 July 2019, 14:39

20 червня 2019 року Президент України Володимир Зеленський скасував форму в освітніх закладах.

У більшості навчальних закладах є шкільна форма. Зазвичай це може бути класичний костюм для хлопців та спідниця для дівчат. Проте, чи потрібен дрес-код у школі? Думки житомирян розділилися.

Одні вважають, що форма нині не актуальна, треба відмовитися від застарілих підходів та дозволі дитям проявляти свою індивідуальність за допомогою одягу. Інші запевняють, що шкільна форма дисциплінує дітей та не показує відмінностей у фінансових доходах родини.

«Я живу ще по тих принципах, тому за те, щоб шкільна форма була. Вона має бути сучасною, щоб дітям було комфортно. Рахую, що діти мають ходити у шкільній формі, аби не було дискримінації. Одні можуть дорожче одягнути, другі дешевше, а шкільна форма повинна бути у всіх», - говорить Валентина.

«Позитивно. Можливо, дітям так легше, вони швидко звикають до школи, що вони всі не всі однакові. Хоча для батьків зручніше, коли в формі. Не потрібно багато речей. У формі ходять, її бруднять. А так потрібно багато речей, адже вони повторюють один за одним», - говорить Наталя.

«Відходимо від класичних костюмів, так само й дівчата. У гардеробі моїх дітей нічого не зміниться», - говорить Катерина.

«Я відношусь до цього непогано, тому що кожна дитина має право на індивідуальність», - говорить школярка Анастасія.

«Негативно, я за шкільну форму. Усі діти однакові, однаково виглядають і форма взагалі має гарний естетичний вигляд. Вигідніше один раз придбати форму, яка може прослужити декілька сезонів, ніж щодня думати, що дитині одягнути, щоб гарно виглядала і не мала ніяких комплексів», - говорить Юлія.

«Хочеться у школі виглядати не так як усі, виділятися. Зараз взагалі діти за допомогою гаджетів намагаються реалізуватися. Можливо, якщо буде вільна форма, їм буде простіше спілкуватися між собою, а гаджети підуть на другий план», - припускає Віра.

«Чудово відносимось. Діти мають право на свободу вибору, шкільна форма - це якийсь Радянський Союз», - вважає Ірина.

Раніше заступниці директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко розповідала Житомир.info, що у школах Житомира й до офіційної відміни ніхто не вимагав «суворої» шкільної форми та поінформувала, який дрес-код вимагатимуть від школярів з нового навчального року.

Як повідомляв Житомир.info, на святі останнього дзвоника у житомирській ЗОШ №28 імені гетьмана Виговського у 2018 році школярі початкової школи були переважно у вишиванках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа шкільна форма учень школяр  
Матеріали по темі