Влада

Оновлення міністерств: перейменовані, об’єднані й абсолютно нові

3 September 2019, 14:59

Уряд реорганізував низку міністерств та оптимізував їх роботу. Деякі перейменував, деякі об'єднав, деякі є абсолютно новими.

Про це 3 вересня повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Також на Урядовому порталі оприлюднена постанова Кабміну від 2 вересня 2019 року «Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади».

«Віце-прем’єр-міністрові України ― Міністрові цифрової трансформації, Міністрові розвитку громад та територій, Міністрові розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністрові енергетики та захисту довкілля, Міністрові культури, молоді та спорту, Міністрові у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у десятиденний строк забезпечити підготовку і внесення на розгляд Кабінету Міністрів України: проектів положень про відповідні центральні органи виконавчої влади; пропозицій щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з цієї постанови», - зазначається у документі.

Щоб розібратися як було і як стало пресслужба Кабміну підготувала інфографіку:


Нагадаємо, новий Кабмін складатиметься з 15 міністерств замість 19, які були в уряді Гройсмана. До нового Кабінету міністрів входитимуть 17 міністрів – замість 25, як раніше: не буде першого віце-прем'єра і скорочена кількість посад віце-прем'єрів, яких буде не 6, а лише 2. Про нових міністрів читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, на першому пленарному засіданні Верховної ради ІХ скликання 29 серпня 2019 року народні депутати 290 голосами підтримали призначення 35-річного Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ міністерство  
Матеріали по темі