Місто

У візочках та на руках у батьків – так наймолодші учасники долали свої дистанції житомирського Космомарафону

7 September 2019, 18:04

Найбільша спортивна подія року – Нова пошта Космічний напівмарафон офіційно розпочалася у Житомирі 7 вересня з дитячих забігів на 100 та 500 метрів для найменших учасників.

Для маленьких спортсменів організували квест JuniorZ з Олександром Педаном. Разом з шоуменом діти зробили розминку перед бігом. Також впродовж дня для житомирян на майдані Соборному працюють локації, де вони можуть спробувати себе у таких видах спорту, як: флорбол, бадмінтон та петанк.


«Сьогодні діти опановують нові види спорту, у тому числі й біг. Медалі та подарунки отримують усі. Тому що це головне у нашому святі – діти, які спробували спорт, отримують за це винагороди», - розповів засновник проєкту JuniorZ Олександр Педан.

До спортивного свята долучився мер Житомира Сергій Сухомлин та його шестирічна донечка, яка бігла 100 метрову дистанцію.

«Я щасливий від того, що сьогодні стільки дітей та дорослих на площі Соборній. Кожного року все більше людей долучаються до Космічного напівмарафону і це класно», - говорить міський голова.

Цьогорічна родзинка Космічного напівмарафону – відсутність вікових обмежень: 100-метрову дистанцію можна було бігти з дітьми, яким не виповнилося й року. Наймолодшому учаснику забігу було 6 місяців.

Батьки та діти поділися враженнями від забігів.

«Сину 3,6 роки, будемо з Денисом разом бігти. Цікаво взяти участь у культурному заході міста Житомира», - говорить Олександр.

«Моїй дитині 11 місяці. Мої старші біжать, потрібно щоб і молодша дитина також бігла. Це цікаво, дітям подобається, це весело», - каже Валентина.

«Чудове дійство. Це мій вже четвертий напівмарафон у Житомирі, цього року ще й сина долучили», - говорить тато учасника Олег.

«Нашій дитині 1 рік. У нас спортивна сім`я. Тато та мама бігає, тепер і дитина. Готуємося до завтрашнього забігу», - розповідає тато учасника Дмитро.

За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук, з кожним роком житомирська спортивна сім'я стає все більшою.

«Понад 600 діток від 0 до 6 років брали участь у подоланні дистанції 100 метрів. До нас долучаться діти проекту Педана, тому на 500 метрів ми очікуємо понад 1000 учасників. Завтра (на дорослих забігах) очікуємо близько 2-2,5 тисячі учасників. Минулого року було 3100-3200 учасників, думаємо, ми торішній рекорд поб`ємо», - розповіла Ірина Ковальчук.

Пряму трансляцію з першого дня Космомарафону дивіться тут, є також фоторепортаж дитячого дня.

Другий день Нова пошта Космічний напівмарафон розпочнеться 8 вересня о 9:00 з старту на дистанцію 21 км. На нашому сайті буде пряма трансляція.

Як повідомляв Житомир.info, через проведення Комсомарафону 7 вересня буде перекритий рух на майдані Соборному, а 8 вересня до 14:00 буде змінено рух громадського транспорту, зокрема, деякі тролейбусні маршрути скасують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космомарафон діти  
Матеріали по темі