Культура

​На 11-му Фестивалі дерунів у Коростені картоплянці «розліталися» швидше, ніж їх смажили

14 September 2019, 16:48

14 вересня у місті Коростень Житомирської області розпочався 11-й Міжнародний фестиваль дерунів.

Цього дня, як завше, в місті людно й весело. Звідусіль лунають пісні, працює святковий ярмарок. Концентрація дерунів на квадратний метр максимальна, людей – ще більше. Ціни на картоплянці – від 25 до 40 гривень, у порції від 6 маленьких до 3 великих деруна, з начинкою дорожчі.

По обіді відбувся традиційний майстер-клас на випікання дерунів від міського голови Володимира Москаленка.

Читачі Житомир.info, які цього дня перебувають у Коростені, відзначають, що людей цього року більше, ніж зазвичай. У другій половині дня черги за картоплянцями були у 10-20 чоловік, господині не встигали їх смажити. Нагадаємо, цього року «Укрзалізниця» запустила додатковий поїзд на фестиваль до Коростеня і назад на Київ.

Організатори повідомляють, що під час Фестивалю дерунів будуть проводитись конкурси на найбільший та найоригінальніший овоч та фрукт Коростенщини та з назвами «Кращий національний костюм (чоловічий, жіночий, дитячий)», «Дерунярський ласун», «Коса-дівоча краса», «Зірка дерунярського мистецтва» (найсмачніші деруни), «Дивовижна самобутність» (краща презентація дерунів та облаштованого місця), «Найдешевші деруни», «Кращі селфі, вірші, гасла про деруни» і «Картина з дерунів на тарілці» (діти, дорослі, організації).

Програма свята тут.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року в Коростені під час 10-го Міжнародного фестивалю дерунів встановили три рекорди України.

Житомир.info

Фото читачів та з соцмережі:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерун фестиваль Коростень  
Матеріали по темі