Економіка

САД у Житомирській області відповіла депутатам: Ні Савченко, ні «Укравтодор» не обіцяли дива

18 September 2019, 15:53

На сесії 17 вересня 2019 року депутати облради прийняли звернення до Кабміну з проханням звільнити начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадія Савченка. Тому передувала критика керівника обласної САД з боку окремих депутатів та голови ОДА Віталія Бунечка, який розповідав про «негатив», який має місцева Служба автодоріг, та обурювався відсутністю на сесії Савченка, який поїхав на нараду в Київ.

18 вересня Служба автодоріг відреагувала на звинувачення постом у фейсбук. У дописі пресслужба САД у Житомирській області відповіла депутатам, що ні Служба автодоріг, ні «Укравтодор» не обіцяли «звичайного дива», і не варто було сподіватися, що за 2-3 роки дороги області стануть європейськими.


«Шановні народні обранці, ні діючий начальник Служби, ні керівництво Укравтодору не обіцяли «звичайного дива». Не варто було сподіватися, що за 2-3 роки вся мережа доріг в області та Україні одягнеться в європейське покриття. Для цього потрібна організована кропітка робота день за днем, час та кошти», - йдеться у дописі.

Далі пресслужба відзначає, що САД у Житомирській області на 97% виконала Постанову Кабміну щодо поточних середніх ремонтів та будівництва автодоріг державного значення та повністю відремонтувала ділянки за кошти «митного експерименту», хоча роботи досі не оплачені у повній мірі. За даними обласної САД, з початку року в області ліквідували більше 314 тисяч квадратних метрів вибоїн.

Також пресслужба констатує, що не всі депутати розрізняють поняття «САД як замовник робіт» та «державний підрядник ДП «Житомирський облавтодор».

«Це дві окремі структури, які взаємодіють на договірних умовах. До фінансової діяльності, штату та розформування філій підрядних організацій САД не має можливості втручатися. Якість виконання замовлених робіт – це те, чого вимагаємо від підрядника ми, і це те, що хочете отримувати ви як користувачі доріг. Якщо державна підрядна організація не в силах виконати роботи вчасно та якісно, замовник змушений шукати організацію, яка виконає ці роботи належним чином», - йдеться в дописі.

Насамкінець ситуацію з дорожньою галуззю в області порівнюють з притчею про Вавилонську вежу, «коли люди були змушені припинити будівництво, бо не розуміли один одного».

Нагадаємо, під час своєї першої пресконференції 28 серпня 2019 року новопризначений голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розкритикував роботу начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Романа Крисюка, який замість призначеного візиту в голови ОДА пішов до лікарні, та керівника житомирської САД Геннадія Савченка. Обом керівникам губернатор запропонував звільнитися з посад.

Того ж дня, 28 серпня, у Службі автомобільних доріг у Житомирській області дали відповідь на деякі репліки Віталія Бунечка, зазначивши, що Геннадій Савченко жодного разу не приходив на зустріч із новим головою ОДА і не приносив «купу паперів», забувши один тендер.

Як повідомляв Житомир.info, уродженець Донецької області Геннадій Савченко був призначений керівником житомирської САД 1 червня 2017 року. Звіт Савченка депутати хотіли заслухати на сесії облради в липні 2018 року, однак керівник на 5 днів пішов у відпустку і прислав звітувати свою заступницю. Тоді депутати направили звернення щодо звільнення Савченка у Міністерство інфраструктури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Геннадій Савченко САД дорога депутат  
Матеріали по темі