Місто

​У Житомирі трьом подружнім парам «зі стажем» влаштують Покровське весілля, заявки ще приймають

1 October 2019, 16:54

У неділю, 13 жовтня, на Михайлівській у Житомирі відбудеться традиційне «Покровське весілля». Таке національно-обрядове дійство у місті проходитиме четвертий рік поспіль. Наразі за стародавніми українськими звичаями привселюдно відсвяткувати весілля погодились три пари.

Для кожної проводитимуть окремі обряди, — розповіла у коментарі Житомир.info 1 жовтня в.о. начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.


«Кожен рік і один, і два, і п’ять мають свій обряд. Тому ми звернулися до всіх бажаючих, не зважаючи на те, скільки вони прожили подружнього життя, але головне, щоб це був жовтень. І на сьогоднішній день до нас вже звернулося три подружніх пари. Першій парі виповнюється сорок сім років. За традиціями, це вважається кашемірове або вовняне весілля. Друга пара, якій тридцять п'ять років в цьому році, відзначає полотняне весілля. Є пара, яка прожила разом два роки, тобто, паперове весілля», - розповідає Наталія Марчук.

Проводитиме захід фольклорний ансамбль «Родослав». На святі будуть присутні також танцювальні колективи, а після обрядового дійства модельні агенції продемонструють весільне вбрання минулих років.

Пари, які також хочуть взяти участь у старовинному весільному обряді, просять звернутися до управління культури не пізніше 11 жовтня.

Контактний номер телефону: (0412) 43-79-77.

Нагадаємо, цьогорічну Покрову в Житомирі відзначать традиційним весіллям, ярмарком та повстанським рейдом. План заходів

Як минулого року житомиряни відгуляли загальноміське Покровське весілля, можна подивитися тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Покровське весілля шлюб обряд  
Матеріали по темі