Місто

Житомирські підприємці вийшли на акцію проти законопроєктів, які роблять касові апарати обов’язковими

7 October 2019, 16:15

Більше півсотні житомирських підприємців 7 жовтня вийшли на мітинг проти запровадження законопроєктів, які зобов’язують мати реєстратори розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Мітингарі розцінюють такі ймовірні нововведення, як тиск на підприємців, та вимагають ветувати законопроєкти «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (№ 1053-1) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (№ 1073).


«Подібну акцію підтримали у багатьох містах України. Перша була у Черкасах, вона проходила три тижні тому перед першим читанням законів № 1053-1 та № 1073. На сьогодні ми маємо друге читання: депутати Верховної ради проголосували, Разумков підписав і залишилося або підписати, або накласти вето пану президенту. Дані закони знищують спрощену систему оподаткування, яка існувала з 1998 року. Ми вважаємо, що це механізм, який буде дозволяти нашій владі контролювати дії найбільш активної частини населення – приватних підприємців», - говорить організатор акції Сергій Зайцев.

«Наша найголовніша вимога – щоб президент Володимир Зеленський наклав вето на ці два законопроєкти – № 1053-1 та №1073. Через що ми сьогодні тут зібрались, і попередньо два рази їздили до Києва та кидали свою роботу. Якщо запровадження цих законопроєктів увійде в силу та президент не дослухається до народу, який його обрав, в країні може статися непоправне, багато людей просто позакривають свої маленькі справи, в які вклади всю свою душу, своє життя», - каже приватний підприємець Андрій Попов.

«Все дуже просто: мені прийдеться звільнити найманого продавця, тому що я не можу впоратись з цим. І я не вважаю, що є перспектива розвитку малого підприємництва, я не бачу майбутнього», - додає приватний підприємець Володимир, який торгує косметикою.

Учасники мітингу планують направити звернення до президента України Володимира Зеленського з вимогою ветувати законопроєкти №1053-1 та №1073 і пообіцяли виходити на подібні акції, допоки влада не виконає їхні вимоги.

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Сергій Верланов переконаний, переконаний, що набуття чинності законопроєктів №1073 та № 1053 значно зменшить рівень тінізації економіки.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 17 вересня 2019 року депутати ухвалили звернення до голови Верховної ради Дмитра Разумкова щодо відтермінування прийняття законів про касові апарати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг закон РРО касовий апарат підприємець  
Матеріали по темі