Місто

Виконком дозволив біля житомирського дитсадка терміново видалити дерева, які створюють аварійну ситуацію

16 October 2019, 10:54

З метою попередження надзвичайної ситуації, що може статися через аварійний стан зелених насаджень, які несуть загрозу життю і здоров'ю дітей та працівників Житомирського дошкільного навчального закладу № 3, на підставі звернення депутата міської ради Івана Мартинчука виконком дозволив зрізати дерева.

Таке рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 16 жовтня.

«У Житомирі дерево впало на територію дитсадка по вул. Слобідській, 7. Дерево знаходилось у лісовій смузі, що за межами території дитсадка. Терміново було проведено обстеження і виявлено декілька дерев, які потребують негайного видалення. Також до складу комісії, що проводила обстеження, увійшли спеціалісти лісотехнічного факультету ЖНАЕУ. За їх висновками, виявлено ряд дерев, уражених різними шкідниками, і тому ці дерева потребують видалення. Окрім того, поряд знаходиться дві газові труби, що вразі падіння дерев може створити аварійну ситуацію поряд з дитсадком. Тому зараз маємо прийняти рішення виконкому аби на відстані 20 метрів від дитсадка зробити захисну зону і видалити ці насадження», - сказала заступниця начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Тетяна Степаницька.

На запитання головуючої на засіданні заступниці мера Світлани Ольшанської щодо термінів проведення даних робіт, начальник управління комунального господарства Олександр Марцун відповів, що 11 дерев створюють загрозу і тому потребують негайного видалення.

Нагадаємо, у порядку денному чергового засідання міськвиконкому було 50 питань, з яких лише 6 – не «дитячі», проєкт рішення про видалення зелених насаджень був оприлюднений на сайті міської ради 15 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерево дитсадок Степаницька  
Матеріали по темі