Влада

​Паркінг на Житньому ринку ніхто не збирався будувати, підприємців збентежила петиція, - мер Житомира

31 October 2019, 15:18

Паркінг на Житньому ринку в Житомирі ніхто й не думав будувати, а збурила підприємців петиція.

Про це у своєму фейсбук під час сесії 31 жовтня написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Історія з будівництвом паркінгу на місці ринку «Хлібного» — яскрава демонстрація того, як за допомогою фейків можна маніпулювати громадською думкою. Кілька днів тому хтось зареєстрував петицію з проханням не зносити ринок і не будувати на його місці парковку. Ця інформація збентежила підприємців, і вони прийшли на сесію. А правда в тому, що ніхто й не збирався там нічого будувати», — написав міський голова.

Заспокоїти «заряджених» фейком людей дуже важко, — відзначив мер, і повторив: інформація не відповідає дійсності.

«Найближчим часом запрацює в повній мірі порядок прийому петицій, визначений статутом ОТГ, де обов’язковою умовою буде ідентифікація автора через ЕЦП або BankID. В умовах гібридної війни необхідно фільтрувати інформацію, щоб мінімізувати такі «вкиди», — заявив Сергій Сухомлин.


На сайті Житомирської міськради є петиція Сергія Білобровенка під назвою «Будівництво паркінгу. Рішення соціальної проблеми міста — автомобільних заторів в районі Житнього ринку». Вона опублікована 17 жовтня 2019 року та за 14 днів набрала 53% голосів (всього треба 300 голосів).

«Величезну кількість автомобілів припарковано на узбіччі доріг по вулиці Хлібній, Небесної Сотні, Бориса Тена, Лятошинського, Київській та по вулиці Гоголівській в районі Житнього ринку. У зимовий період "кинуті" на узбіччя машини ускладнюють роботу дорожніх служб з прибирання снігу. Вирішити проблему можна, активно розвиваючи будівництво підземних і надземних парковок — що з перемінним успіхом і робиться в усіх розвинених країнах», — йдеться в тексті петиції.

Через 11 днів, 28 жовтня, була опублікована інша петиція, повністю протилежна за змістом. Вона називається «Проти будь-якого будівництва на території ринку Хлібний (проти петиції 1306)». Її автор — Олександр Олешко, за три дні вона набрала 23% голосів.

«Тут працюють сотні підприємців, які вибудовували свій бізнес роками! Вони пропонують кращі ціни по місту! За нові речі відповідні актуальним тенденціям! Це не секонд-хенд чи лотереї, які заполонили місто. А торгових центрів по місту достатньо! Паркінг будуйте навпроти універмагу, де "померло" будівництво чергового нікому не потрібного офісного центру», — написав автор.

Як повідомляв Житомир.info, на сесію 31 жовтня 2019 прийшла «армія» протестувальників, частина яких обурювалася майбутнім будівництвом паркінгу на Житньому ринку, яке начебто збираються розпочати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркінг Житній ринок петиція сесія  
Матеріали по темі