Місто

​У Житомирі завершились міжнародні навчання «Кленова арка - 2019»

8 November 2019, 14:33

У Житомирі завершились багатонаціональні навчання «Кленова арка - 2019», які вперше проходили у Житомирі на базі 199-го Навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України. Впродовж двох тижнів представники армій 9-ти країн навчались планувати військові операції, реагувати на бойову обстановку та ухвалювати рішення на основі оперативних даних.

«Основна мета цих навчань для української сторони - це набути досвід по використанню стандартів НАТО, процедур НАТО при плануванні бойового застосування, при управлінні військами. І тим самим зробити ще один крок до нашого наближення до стандартів НАТО. Я радий, що в цьому році навчання проходили вперше на Житомирщині. Що приймаючою стороною були Десантно-штурмові війська, і, сподіваюсь, що всі наші друзі, всі дев’ять націй, які на нашій землі з нами разом навчались робити свої країни сильнішими, а цей світ більш безпечним, задоволені навчанням і в їхніх спогадах, і в їх серцях залишаться тільки позитив», - розповідає командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ Євген Мойсюк.


Гості, які приїхали на церемонію закриття, кажуть: навчання, які проходять у подібному форматі, є надзвичайно корисними для всіх сторін.

«Наші навчання проводяться вже вдвадцяте і я вважаю, що Україна із кожним роком демонструє прогрес. З того, що я побачив, я можу зробити висновок, що вони справляються дуже добре і є здатними до інтеграції та співпраці з країнами-членами НАТО», - каже командир п’ятої дивізії Канадських збройних сил Роч Пелет’єр.

«Всі ми, країни-учасники, привносимо сюди свій власний досвід та обмінюємось ним для взаємної співпраці із країнами-членами НАТО. Даний тип навчань є вигідним та корисним для Грузії, оскільки ми отримуємо знання про різні процедури підготовки бойових операцій країн НАТО. Зараз близько 800 військовослужбовців грузинської армії перебувають в Афганістані і ми будемо використовувати знання від цих навчань на рівні наших батальйонів», - розповів підполковник Грузинських збройних сил Бека Амброладзе.

Наступного року країною, котра прийматиме навчання «Кленова арка», стане Грузія.

Нагадаємо, Житомир вперше за двадцять років приймав міжнародні навчання «Кленова арка - 2019».

Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кленова арка ДШВ ЗСУ  
Матеріали по темі