Місто

​У Житомирі в приватного університету забирають орендоване приміщення, яке знову потрібне школі

13 November 2019, 14:08

Вищому навчальному закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» не продовжили договір оренди приміщення, яке знаходиться у Житомирі за адресою Велика Бердичівська, 52. Це будівля школи №33. Університет орендує її з 2004 року. Тепер приміщення хочуть використовувати для надання освітніх послуг дітям Житомирської ОТГ.

11 листопада виконавчий комітет Житомирської міської ради надіслав відповідний лист керівництву університету «Україна». Копію листа журналістам Житомир.info надали представники навчального закладу.

«Повідомляємо про наміри не продовжувати надалі договір оренди нерухомого майна на нежитлові приміщення за реєстраційним №256 від 20.12.2018 р. загальною площею 890 кв.м.за адресою: м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, 52. Враховуючи те, що договір за реєстраційним №256 завершується, нагадуємо Вам, що департамент освіти Житомирської міської ради приміщення за адресою: м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, 52, яке Ви орендували, буде використовувати для надання освітніх послуг для дітей Житомирської об’єднаної територіальної громади. Просимо врахувати вищевказане в подальшій роботі Вашого навчального закладу», – йдеться у листі.


Представники університету таким рішенням обурені і говорять, що виконали всі вимоги, щоб продовжити договір оренди.

«12 вересня ми отримали лист від Комунального підприємства «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради, в якому зазначено, що в грудні закінчується термін оренди, і за два місяці до закінчення строку ми маємо подати заяву, щоб укласти новий договір. 11 жовтня 2019 року ми подали заявку з проханням продовжити оренду. Потім вони висунули вимоги, які ми виконали в повній мірі. І ми отримали лист, що договір оренди нам не продовжили. Це приміщення ми орендуємо з 2004 року. Ця будівля була занедбана, нікому не потрібна, це частина 33-ї школи, ми в них орендували, зробили тут ремонт. Минулого року перший поверх ми віддали для інклюзивно-ресурсного центру, нам залишили тільки 2 та 3 поверхи, але на даний час вони без аргументованих пояснень, без засідання сесії хочуть забрати 2 і 3 поверхи. Зараз у нас навчається близько 300 студентів, у тому числі 11 студентів з інвалідністю», – розповіла Житомир.info старший викладач університету Анна Артеменко.


Заступниця директора департаменту освіти Житомирської міськради Світлана Ковтуненко у коментарі Житомир.info 13 листопада зазначила, що приміщення, де зараз працює університет «Україна», планують реформувати під освітні заклади.

«Треба читати Закон про освіту, в якому чітко зазначено, що ми формуємо свою мережу, і окремі початкові школи треба формувати, академічні ліцеї, а для цього у нас не будується нічого. Для цього нам треба брати свої приміщення і будувати те, що у нас сьогодні є. Відповідно до того, що сьогодні є реформування освітньої потреби, ми не можемо собі дозволити здавати в оренду за 1 гривню приміщення, яке може реформуватися під освітні заклади. Всі ці питання — це наші пропозиції. Ні одна пропозиція не може вийти без погодження. Є комісія по оренді, є міський голова. Ми говоримо про те, що нам потрібне приміщення. І ніхто їх сьогодні не виганяє, ми їх попереджуємо. Це питання не сьогоднішнього року», – пояснила Світлана Ковтуненко

Представники університету хочуть продовжити договір оренди й готують звернення в різні організації.

«Ми зараз просимо допомоги у громадських організацій, з якими ми співпрацюємо. У нас ще навчаються студенти-учасники бойових дій. Звертаємось в різні організації, будемо писати петицію. Також плануємо піти на чергову сесію міської ради для того, щоб нам надали аргументовані пояснення», – додала старший викладач університету «Україна» Анна Артеменко.

У ефірі програми «Тема дня на Житомир.info» 11 листопада міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що в цьому приміщенні, можливо, організують навчання дітей з гімназії №23, поки триватиме реконструкція старого корпусу.

«Реконструкція гімназії №23 набагато більше коштує ніж нове будівництво. Якщо ми не побачимо, що фонд регіонального розвитку дасть нам кошти на цей проєкт, тоді будемо фактично латати і приводити до ладу старий корпус. Ще у нас з’явився один варіант – це приміщення, там де був інститут «Україна», це комунальна власність. Ми зараз хочемо все ж забрати його на баланс і організувати поки що там заняття дітей. Це корпус на Великій Бердичівській», – сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 року батьки учнів житомирської гімназії №23 просили владу реконструювати старий корпус, бо діти навчаються в три зміни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет оренда освіта Житомир 
Матеріали по темі