Місто

​Батьки учнів житомирської гімназії №23 просять реконструювати старий корпус, бо діти навчаються в три зміни

17 September 2019, 10:23

Батьки учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 імені Михайла Очерета просять реконструювати старий аварійний корпус, бо зараз діти навчаються в три зміни, а нове приміщення побудують ще нескоро.

З цього питання на черговій сесії міської ради 17 вересня виступила представниця батьківської ради гімназії.

«Там треба відремонтувати другий поверх, перекриття і дах. Поки це будівництво буде, то нам нема де навчатися», - наголосила представниця батьківської ради.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що реконструкція аварійної будівлі потребує значних коштів.

«Для того, щоб відремонтувати старе приміщення, треба повністю зняти дах, зняти перекриття, посилити фундаменти. Це, фактично, розібрати школу й побудувати нову. Сьогодні на сесії якраз будемо розглядати питання будівництва 23-ї школи, тендер вже відбувся», - пояснив Сергій Сухомлин.

Голова гуманітарної комісії Наталія Леонченко наголосила, що навчання в гімназії зараз йде в три зміни, перерви скорочені до 5 хвилин, школа перенавантажена, діти втомлені, деякі класи навчаються по суботах.

«Сьогодні батьківська рада звертається до нас, щоб ми вивчили питання можливості відновити навчання в старій школі. Після того, як є акт про визнання будівлі аварійною, то треба замовляти нову експертизу щодо відновлення будівлі. І це не секрет, що ця будівля адміністрацією гімназії використовується вже сьогодні – на першому поверсі там йде навчальний процес», - сказала Леонченко.

Мер доручив начальнику управління капітального будівництва терміново прорахувати вартість будівельної експертизи щодо реконструкції старого корпусу і, можливо, під час розгляду питання будівництва нового корпусу будуть виділені кошти на цю експертизу.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 під час уроків в одному з класів, де навчаються першокласники, впала балка. 7 лютого 2019 мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23. У червні 2019 стало відомо, що з вересня гімназисти не навчатимуться в ЖДУ, де їх "прихистили" на кілька місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія ЖДУ університет сесія міськрада  
Матеріали по темі