Місто

Управління культури Житомирської міськради відмінило тендер на закупівлю різдвяних будиночків: вирішили почекати

14 November 2019, 17:50

Управління культури Житомирської міської ради відмінило оголошений 8 листопада тендер вартістю 685 тис. грн на закупівлю різдвяних будиночків для святкового ярмарку.

Інформацію про відміну торгів опублікували на сторінці закупівлі 14 листопада.

«…Послуги з організації і проведення заходів з нагоди відзначення новорічних та різдвяних свят «Казкове багаття» необхідно скасувати на основі абз. 1 п.1 ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі» у зв’язку з тим, що управління культури в закупівлі даних послуг не має подальшої потреби», - йдеться у протоколі за сідання тендерного комітету управління культури від 14.11. 2019 року.

В. о. начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук пояснила Житомир.info, що закупівлю відтерміновують, оскільки першочерговою потребою є закупівля новорічних подарунків для учнів 1-4 класів, встановлення ялинки та оформлення святкових локацій.

«Правду сказати, закупівлю оголошували, коли я була у відпустці. На сьогодні після деяких роздумів та обговорень ми вирішили, що різдвяний ярмарок – це не головне в новорічно-різдвяних святах, і з будиночками вирішили почекати. На сьогодні стоїть питання закупівлі за бюджетні кошти більш ніж 14 тисяч новорічних подарунків для всіх без винятку учнів 1-4 класів, які цього року ми вирішили вручати біля головної міської ялинки на майдані Корольова. Спочатку думали залучати до цього спонсорські кошти, однак пізніше вирішили використати бюджетні. Буде складений графік шкіл, які по черзі приїздитимуть на майдан Корольова, братимуть участь в інтерактивних іграх біля ялинки і отримуватимуть подарунки від мерії. Задля цього для працівників міського Палацу культури закупили 14 нових костюмів казкових героїв. Також певну кількість коштів плануємо витратити на відкриття новорічної ялинки, оформлення святкових локацій, прикрашання Михайлівської. Як і минулого року, на Михайлівській пройде захід «Різдвяна панчоха», і ми вже роздали навчальним закладам новорічні панчохи, які вони виготовили минулого року, з тим, щоб вони освіжили їх для нового свята», - розповіла Наталія Марчук 14 листопада.

«Ярмарок – це вже друге питання. Можливо, хтось виїде зі своїми будиночками», - сказала Марчук, а на запитання, чи не думало управління культури залучити різдвяні будиночки Фонду родини Розенблат, відповіла, що це питання в мерії вирішать до понеділка, 18 листопада.



Скріншот з протоколу засідання тендерного комітету

Нагадаємо, 8 листопада 2019 року управління культури Житомирської міської ради оголосило тендер на закупівлю та встановлення 25 ярмаркових будиночків на майдані Корольова. Це має обійтися місту у близько 685 тис. грн. Від будиночків фонду родини Розенблат, який щороку організовував Різдвяний ярмарок у Житомирі, вирішили відмовитися.

Як повідомляв Житомир.info, 11 листопада в програмі «Тема дня» на Житомир.info мер Житомира Сергій Сухомлин пояснив, що місто закуповує будиночки, бо вони можуть окупити себе за рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будиночок Новий рік ярмарок Марчук  
Матеріали по темі