Влада

​У Житомирській області після аудиторських перевірок притягнули до відповідальності 86 посадовців, ще одного звільнили

15 November 2019, 16:06

З початку 2019 року державні аудитори в Житомирській області 23 рази зупиняли операції з бюджетними коштами та передали правоохоронцям 19 матеріалів.

Про це 15 листопада повідомив сайт управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області за десять місяців поточного року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 17,3 млн грн (...). За недотримання законодавства 66 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 20 – до матеріальної та дисциплінарної. Одну посадову особу звільнено з посади», - йдеться у повідомленні.

До підприємств, установ та організацій, в яких під час ревізій виявлені порушення, у 23 випадках застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури ініційовано пред’явлення 5 цивільних позовів, до суду пред’явлено три позови на загальну суму майже 0,3 млн грн.

За даними аудиторів, правоохоронним органам передано матеріали 19 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 3 досудові розслідування та вручено 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення

«За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 44 управлінських рішень», - звітують аудитори.

Нагадаємо, у вересні 2019 року у відділі освіти міськради в Житомирській області аудитори виявили втрат майже на 500 тис. грн і притягнули до відповідальності 4 посадовців.

Як повідомляв Житомир.info, з 2017 по 2019 рік аудитори виявили фінансових порушень на 286 тис. грн у відділі освіти Баранівської міської ради Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор перевірка ревізія  
Матеріали по темі