Влада

Міська влада хоче приєднатися до проєкту e-DEM, який допоможе їй спілкуватися з житомирянами

3 December 2019, 15:19

Міська влада збирається підтримати впровадження проєкту «Єдина платформа місцевої електронної демократії» в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді, підписавши меморандум з Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа».

Відповідний проєкт рішення виконкому оприлюднений 3 грудня на сайті міської ради.

«Сторони співпрацюють на основі взаємної вигоди та згідно з чинним законодавством, а також відповідно до цього Меморандуму та в рамках реалізації Програми міжнародної технічної допомоги «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією. «Єдина платформа місцевої електронної демократії» (скорочено – e-DEM), впровадження якої є предметом співпраці сторін в рамках цього Меморандуму, – це онлайн система, що має на меті надати громадянам легкий і зручний доступ до використання базових інструментів електронної демократії. Ці інструменти покликані налагодити кращий взаємозв’язок громадян та влади у вирішенні різноманітних соціально важливих проблем», - йдеться у проєкті меморандуму між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа».

Платформа e-DEM поєднує наступні сервіси:

«Місцеві електронні петиції», який дає можливість українцям впливати на розвиток своїх громад через звернення до відповідних місцевих органів влади з е-петиціями. Ці петиції розглядаються у встановленому Законом особливому порядку за умови підтримки тексту петиції визначеною кількістю мешканців;

«Громадський бюджет», який надає можливість мешканцям пропонувати свої проєкти місцевого розвитку та/або впливати на розподіл визначеної частки коштів місцевого бюджету шляхом голосування за ті чи інші проєкти;

«Відкрите місто», який допомагає мешканцям інформувати місцеву владу про актуальні проблеми благоустрою, житлово-комунальної сфери, інфраструктури тощо, для оперативного усунення цих проблем;

«Електронні консультації з громадськістю», який надає органам місцевої влади можливість залучати пропозиції мешканців щодо питань розвитку міст та громад, організовувати обговорення проєктів документів перед їх розглядом та схваленням, проводити місцеві опитування в різних формах з метою вивчення думки активної частини мешканців міст.

«Реєстрація користувачів Платформи e-DEM здійснюється з використанням інструментів BankID, MobileID та електронного цифрового підпису (ЕЦП). Отримані при цьому персональні дані не підлягають передачі третім особам та/або розголошенню будь-яким іншим способом та використовуються виключно для ідентифікації користувача Платформи e-DEM», - зазначається у проєкті меморандуму.

Як повідомляв Житомир.info, електронні петиції Житомирська міська рада почала приймати з 3 листопада 2015 року, платформа «Відкрите місто» запрацювала в Житомирі в травні 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком меморандум петиції e-DEM 
Матеріали по темі