Місто

На платформі «Відкрите місто» житомиряни найчастіше реєструють повідомлення про поганий стан доріг та тротуарів

18 November 2019, 18:52

У травні 2018 року в Житомирі запустили платформу «Відкрите місто», де житомиряни можуть повідомити про виявлені проблеми у місті. Наприклад, ви помітили несправний світлофор, відсутність люку або ж небезпечну яму. У таких випадках користувач має описати проблему, за бажанням, прикріпити фото чи відео та чекати, коли модератор платформи розгляне його повідомлення.


«Коли людина реєструє це звернення, воно в автоматичному режимі розсилається на ті організації, які поставили це питання сферою своєї відповідальності. Питання, які реєструються на порталі проходять модерацію. Перевіряється питання перед публікацією на коректність звернення, щоб не було ненормативної лексики. У разі виникнення питань негайного характеру, наприклад, прорив труби, пожежа, замикання в електрощитовій, ми рекомендує терміново телефонувати за номерами: 15-80, 481-481 й повідомити диспетчеру живим голосом, що така є проблема, назвати адресу», – розповідає заступниця начальника КП «Міський інформаційний центр» Тетяна Огієнко.

За регламентом, у будні дні модератор платформи має 24 години та те, щоб опублікувати повідомлення чи відмовити, однак термін розв'язання проблеми може бути різним, в залежності від її масштабів та забезпечення коштів.

За рік платформою скористалися більше сотні житомирян. Найчастіше вони повідомляли про поганий стан проїжджих частинах та тротуарів.

«Сині звернення – закриті, вирішені питання, зелені – прийняті в роботу, тобто над чим працюють служби чи організації, а помаранчеві – звернення, які на розгляді. 15 – відкритих, 134 – в роботі та 13 закритих. Якщо подивитися, то люди хочуть комфорту, хочуть, щоб було чисто, були рівні дороги й освітлені двори», – додає заступниця начальника КП «Міський інформаційний центр» Тетяна Огієнко.

Нагадаємо, 28 травня платформу «Відкрите місто» запустили у тестовому режимі.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2018 року влада Житомира підписала меморандум з «Фондом Східна Європа» в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите місто». 4 квітня 2018 року члени виконкому Житомирської міської ради більшістю голосів підтримали впровадження проекту в місті.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відкрите місто платформа Житомир  
Матеріали по темі