Місто

​У Житомирі комунальна «аварійка» вже припинила приймати заявки, ліквідовувати пориви в будинках будуть приватні компанії

4 December 2019, 13:18

«Аварійка», яку в будь-який час, в тому числі у вихідний день, чи вночі можна було викликати для ліквідації аварії, поривів мережі в житлових будинках, більше не приймає заявки. Відтепер подібні аварійні виїзди мають виконувати приватні фірми, або ж обслуговуючі компанії.

Згідно з рішенням Житомирської міської ради від 17 вересня 2019 року, КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» Житомирської міської ради припинило свою діяльність, шляхом приєднання до КП «Експлуатація штучних споруд».

Даним рішенням передбачається, що функції з ліквідації аварій на внутрішньобудинкових мережах у багатоквартирних будинках відтепер покладені на надавачів послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання, електропостачання, за умови укладення відповідних договорів.

У листопаді приватні ЖЕКи, управляючі компанії та ОСББ міста Житомира отримали листи від управління житлового господарства про те, що з 1 грудня міська аварійна служба припиняє надавати послуги з ліквідацій аварій, а тому необхідно укласти відповідні договори з обслуговуючими компаніями.

«У разі не укладення договорів із вказаними надавачами послуг при виникненні аварійних ситуацій у житловому фонді, необхідно забезпечити їх усунення власними силами», - йшлося в листі управління житлового господарства, у якому просили надати інформацію про укладені договори, чи забезпечення ліквідації аварій власними силами до УЖГ та КП «Житомирський міський інформаційний центр».




У коментарі Житомир.info заступник міського голови Сергій Кондратюк розповів, що у Житомирі є кілька приватних фірм, які надають послуги з аварійного обслуговування внутрішньобудинкових мереж, а тому в разі виникнення аварій, в тому числі в неробочий час, варто звертатися до них.

«Усі управляючі компанії, голови ОСББ отримали від нас інформацію по приватним компаніям, які надають послуги з аварійного обслуговування мереж, в тому числі і в нічний час та у вихідні дні», - розповів Сергій Кондратюк, додавши, що поки в Житомирі працює три такі приватні фірми, але список буде поповнюватися.

Нагадаємо, в ніч на 24 листопада 2019 у гуртожитку на Польовій через порив тепломережі гарячою водою затопило кімнати з 9 по 5 поверхи. Ліквідовувати аварію приїхала міська аварійна служба, яка перекрила стояк. Водночас місцеві мешканці розповіли, що телефони обслуговуючої компанії УК «Полісся» не відповідали, а інші служби відмовлялися виїжджати через вихідний день.

Як повідомляв Житомир.info, 31 жовтня 2019 на Малікова після спроби запуску опалення у квартирі житомирянки з розеток і люстр полилась вода.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аварійна служба аварійка порив аварія  
Матеріали по темі