Місто

​У Житомирі тестують геопортал міста, на якому вже є дані про землю, кадастр, інвестиції та рекламу

5 December 2019, 13:27

На засіданні виконкому 5 грудня презентували Офіційний геопортал Житомирської міської ради та затверджували 4 порядки введення даних до наступних реєстрів: земля, інвестиції, реклама та кадастр.

Презентував геопортал та доповідав по проєктах рішень виконкому щодо затвердження відповідних порядків радник міського голови Сергій Яцик.

За його словами, на мапі представлені реєстри, які запроваджувалися за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

«Для забезпечення сталості ефекту, щоб дані були актуальні, прозорі і всі вчасно внесені, ми сьогодні пропонуємо затвердити порядки ведення даних. Сьогодні це чотири такі порядки: по землі, інвестиціям, рекламі і кадастру. Щодо даних по бюджету, ми наразі його тільки розробляємо і будемо затверджувати в наступному році», - розповів Сергій Яцик.

Консультант муніципального компонента Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Тарас Случик розповів про особливості даного геопорталу, його завдання та функції.

За його словами, цей портал буде корисним для звичайних городян, які зможуть отримати інформацію, що їх цікавить, з будь-якого пристрою: комп’ютера, планшета, телефона. Людям не доведеться писати запити на інформацію і чекати відповіді від працівників виконавчих органів. Більшість даних вони зможуть знайти на цьому порталі. Але ще кориснішим цей геопортал стане для людей, які приймають рішення: представників місцевого самоврядування та виконавчих органів влади. Тут можна побачити історію змін, етапи виконання робіт і т.д. Це корисний інструмент під час підготовки до засідань виконкому, сесій і т.д.

«Сьогодні геопортал був розміщений на сайті Житомирської міської ради, в нього введені тестові дані. Поки що представлені дані по питаннях реклами, інвестицій, нерухомого комунального майна. Це є публічна частина, до якої буде додана адміністративна панель. До неї матимуть доступ службовці, виконавці рішень, представники органів влади. Вона трохи більш розширена, відповідно до рівня доступу», - розповів Тарас Случик.

Наступним етапом має стати верифікація даних, бо введена інформація має бути актуальна, якісна і вчасно внесена. Для цього і затверджуються відповідні порядки, аби службовці, які працюють з реєстрами, діяли згідно та в межах визначеного порядку.

«Також ми ще плануємо для житомирської міської ради поставити підсистему, яка стосується тимчасових споруд. Наповнення цієї бази буде здійснено уже після Нового року», - додав Тарас Случик.

За словами заступника міського голови Світлани Ольшанської, станом на сьогодні уже наповнена база по чотирьох реєстрах, але це тестовий режим, тобто база наразі перевіряється, усуваються неточності та помилки. Для цього на порталі введена кнопка «Повідомити про помилку». Після проведення відповідної роботи, реєстрами можна буде користуватися для отримання необхідної точної та повної інформації.

Нагадаємо, у Житомирі 29 листопада в Gnatyuk Art Center пройшов семінар-презентація «Е-урядування в Житомирі: виклики та перспективи», під час якого презентували beta-версію Геоінформаційної системи міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: геопортал  
Матеріали по темі