Події

​Поліцейський, якого підозрюють у смертельному ДТП у Чуднові, не визнає свою вину і стверджує, що не був за кермом, - ДБР

9 December 2019, 09:26

Співробітник поліції, підозрюваний у скоєнні смертельного ДТП у Чуднові, свою вину не визнає і стверджує, що не був за кермом свого автомобіля.

Про це 8 грудня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

«Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сталася в місті Чуднові Житомирської області за участю працівника місцевого відділення поліції, який на смерть збив велосипедиста та втік з місця події», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією: ввечері 6 грудня водій автомобіля марки Volkswagen Transporter скоїв наїзд на велосипедиста та, не зупиняючись, покинув місце пригоди. Від отриманих травм 64-річний потерпілий загинув. Працівники Нацполіції встановили особу водія автомобіля, який скоїв смертельне ДТП. Ним виявився мешканець с. Дубище Чуднівського району Житомирської області, працівник місцевого відділення поліції.

За інформацією пресслужби ДБР, правоохоронець своєї вини не визнає та повідомив, що того дня не перебував за кермом свого транспортного засобу.

«Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід — управління внутрішньої безпеки департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України в Житомирській області. Кваліфікація: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Санкція статті: у разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого», - повідомили в ДБР.

Нагадаємо, вранці 7 грудня поліція повідомила, що розшукує водія авто, який ввечері 6 грудня на вулиці Соборній в Чуднові на смерть збив 64-річного велосипедиста і поїхав з місця ДТП. Згодом правоохоронцям вдалося встановити особу підозрюваного – ним виявився 35-річний житель села Дубище Чуднівського району, співробітник місцевого відділення поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР ДТП поліція Чуднів  
Матеріали по темі