Події

Житомирська поліція звітує про кримінальні провадження після облав на «лотереї»

21 December 2019, 13:27

На Житомирщині поліцейські розпочали кримінальні провадження за фактами зайняття гральним бізнесом.

Про це 21 грудня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«20 грудня поліцейські області перевірили 86 ігорних закладів, у 7 випадках були виявлені порушення, а саме: неприпинення функціонування. З приміщень вилучено 105 одиниць комп’ютерної техніки. Діючі гральні заклади виявляли патрульні та мобільні групи Управління стратегічних розслідувань і поліції області у м. Житомирі на вулицях Великій Бердичівській, Хлібній, Покровській та Київській; у м. Новограді-Волинському – на вул. Лесі Українки та у м. Бердичеві – по вул. Європейській. Інтерактивні клуби знаходились як у загальнодоступних людних місцях, так і у підвальних приміщеннях багатоповерхівок. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші слідчо-розшукові заходи», - йдеться у повідомленні.

Стаття 203-2. Зайняття гральним бізнесом

1. Зайняття гральним бізнесом -

карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 тис. грн до 680 тис. грн)

2. Ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, -

караються штрафом від сорока тисяч до п'ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 680 тис. грн до 850 тис. грн).

ГУНП нагадує, що з 20 грудня Постановою Кабінету Міністрів України № 1325-р фактично винесено заборону розміщувати гральні заклади під виглядом державних лотерей. До цього моменту у державі нараховувалося загалом близько 5300 таких закладів, які віднині припинили свою роботу.

«Водночас поліцейські продовжують моніторити ситуацію щодо припинення функціонування подібних клубів і звертаються до громадян із проханням повідомляти про можливі факти латентної діяльності таких закладів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за результатами «облав» 20 грудня у Житомирі та області поліцейські прикрили сім «лотерей», а інші просто зачинилися самі.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня 2019 року стало відомо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція лотерея гральний бізнес ГУНП  
Матеріали по темі