Місто

Що продають на житомирському Різдвяному ярмарку та скільки коштують забави на атракціонах

23 December 2019, 17:51

Новорічні прикраси, іграшки, сувеніри та солодощі – усе це житомиряни можуть побачити у будиночках на цьогорічному Різдвяному ярмарку. Ціни на товари різні, тому кожен зможе знайти собі подарунок на смак та власний бюджет. Продавці, які вже не перший рік виставляють свій крам, кажуть: найбільшим попитом користується символи нового року – пацючки та миші, втім, і на інші товари знаходяться покупці.

«Добре, ми кожен рік тут. Люди ставляться добре. Діти підходять, зі святами вітають, мені подобається. Зранку хто ложечку бере, хто собачок дивиться, бо з дітками гуляють. А звечора вже дорослі ходять, глінтвейн запитують. А так - більше нічого. Чим торгуємо, те й запитують», - розповідає продавчиня Алла.


«Найбільше цікавлять мишки, адже наступний рік - рік мишки. В нас є мишки, ялинкові прикраси, в нас є ляльки-мотанки, оберегові лялечки. Якби був сніжок, морозець, то, мабуть, був би й більш святковий настрій. Ну, але що ж зробиш. Але синоптики обіцяють нам сніг. Будемо сподіватись, що буде сніг», - каже продавчиня Оксана.

Окрім прилавків із сувенірами поблизу колишнього кінотеатру «Жовтень» можна перекусити на фудкорті. Тут можна пригоститись різноманітними видами смаженого м'яса, ковбасами, овочами, запеченими на грилі, та іншими смаколиками. Для найменших відвідувачів ярмарку працюють атракціони, вартість катання – 50-100 грн. Адміністрація переконує: усі розваги безпечні та пройшли перевірки, а дозвільна документація є у мерії.

«Це – чеські атракціони, вони проходили всі необхідні перевірки. Були перевірки в червні, перевіряли їх в Україні, в Луцьку. Те, що вони на брусках стоять, – це по вимірах, інакше їх не виставиш. Перед запуском був день перевірки. З ними все гаразд на всі сто відсотків. Ще 9 жовтня ми приходили в мерію, подавали усі необхідні документи, всі заяви. Всі необхідні документи на електрику, на монтаж та демонтаж у них є. Тепер на це все один єдиний документ – декларація, і в ній все вказано, всі документи, дозвіл на розташування теж є. Дуже дякуємо організаторам, що нас сюди запросили. Були, звісно, й непорозуміння, але прийняли нас добре. А так – дощ. Дайте трошки снігу і все буде добре», - розповідає адміністратор чеського комплексу атракціонів «Луна-парк» Світлана Лебідь.

Нагадаємо, 19 грудня у Житомирі офіційно розпочався сезон свят: запалала вогнями головна ялинка та запрацював Різдвяний ярмарок.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2019 року виконавчий комітет міськради затвердив програму святкування Різдва та Нового року в Житомирі. План заходів – тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдвяний ярмарок атракціон сувенір Новий рік  
Матеріали по темі