Події

У райцентрі Житомирської області затримали двох підлітків, які пограбували 8-річного школяра й обікрали магазин

18 January 2020, 15:46

У Новограді-Волинському поліцейські затримали двох юнаків за пограбування школяра. Крім того, 17-ти та 15-річних жителів району поліцейські обґрунтовано підозрюють у крадіжці з місцевого магазину та незаконному зберіганні наркотиків.

Про це 18 січня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Удень 17 січня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про пограбування 8-річного школяра. На місці події поліцейські з’ясували, що близько 13:30 хлопчик повертався додому зі школи. Неподалік навчально-виховного комплексу двоє незнайомих юнаків видерли у нього з рук мобільний телефон та втекли. Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) КК України. Поліцейські розпочали низку заходів для встановлення осіб, причетних до грабежу», - йдеться у повідомленні.

За кілька годин правоохоронці, перевіряючи громадські місця районного центру, звернули увагу на двох юнаків, які вешталися неподалік місцевого вокзалу. Під час поверхневої перевірки у одного з них виявили паперовий пакуночок з рослинною масою, попередньо – наркотичним засобом. А за прикметами хлопці були схожі на розшукуваних за вчинення крадіжки товарів з місцевої крамниці, зображення яких поліцейські отримали з камер відеонагляду. За таких обставин парубків, 15-ти та 17-річного жителів району, було доставлено до відділу поліції.

У подальшому поліцейські встановили, що хлопці причетні і до пограбування школяра. Юнаки розповіли, що мобільний телефон здали до місцевого ломбарду.

Нині тривають досудові розслідування одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж) та 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Парубкам може загрожувати від 4 до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 17 січня 2020 року патрульні затримали чоловіка, який у Житомирі на Житньому ринку вкрав речі з секонд-хенду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП грабіж Новоград-Волинський  
Матеріали по темі