Події

Відеокамери допомогли затримати іноземця, який на Житньому ринку в Житомирі побив вітрини і пограбував ломбард

21 January 2020, 15:07

На ринку в Житомирі чоловік потрощив вітрини ломбарду і викрав кілька мобільних телефонів. Затримали грабіжника за кілька днів у селі Черняхівського району.

Про це 21 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Подія мала місце кілька днів тому в обласному центрі у районі одного з ринків. Чоловік, налякавши персонал ломбарду та розтрощивши вітрину, забрав шість мобільних телефонів і зник. У результаті комплексу заходів працівники кримінальної поліції розшукали підозрюваного й вилучили у нього частину викраденого», - повідомили в поліції.

15 січня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про грабіж, учинений одним із потенційних клієнтів ломбарду.

Правоохоронці, які працювали на місці події, зафіксували пошкоджену вітрину у приміщенні і викрадення з неї 6 мобільних телефонів. Під час з’ясування обставин від працівників закладу стало відомо, що зранку до ломбарду прийшов чоловік з наміром здати мобільник. Однак отримав відмову й пішов геть. Вже в післяобідню пору чоловік повернувся з дерев’яною палицею, якою примкнув вхідні двері із середини, та, потрощивши вітрину, викрав звідти мобільні телефони. Наляканий персонал зміг викликати охорону лише після того, як зухвалець залишив приміщення.

Запис з камери відеоспостереження

«Подію було кваліфіковано за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За записами камер відеоспостереження та свідченнями працівників ломбарду нам вдалося одразу ж встановити особу причетного до вчинення цього злочину. Під обґрунтованою підозрою опинився громадянин однієї з країн Центральної Азії», - повідомив начальник Житомирського ВП Сергій Крошко.

У результаті комплексу вжитих заходів 20 січня працівники кримінальної поліції главку та міського відділу розшукали 42-річного підозрюваного в одному із сіл Черняхівського району, де той тимчасово мешкав. У нього вилучили частину викрадених мобільників, місце знаходження інших нині встановлюється.

Зухвальця правоохоронці перевіряють на причетність до інших кримінальних правопорушень на території області та встановлюють законність перебування його на території України.

За чинним українським законодавством іноземцю за вчинене загрожує позбавлення волі від 4 до 8 років.

У пресслужбі ГУНП в Житомирській області журналісту Житомир.info розповіли, що пограбування ломбарду сталося поблизу Житнього ринку.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 року в Житомирі суд виніс вирок грабіжнику, який у грудні 2017 викрав з ломбарду ювелірні прикраси і двічі тікав сід суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ломбард грабіж пограбування  
Матеріали по темі