Події

У Житомирі через півтора року засудили рецидивіста, який пограбував ломбард і двічі тікав від суду

2 July 2019, 12:34

У Житомирі грабіжника, який у грудні 2017 року викрав з ломбарду срібло, засудили до 4 років 3 місяців позбавлення волі.

Про це 2 липня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Вироком Богунського районного суду міста Житомира 30-річного чоловіка визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 186 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 3 місяці. Кримінальне правопорушення, з корисливих мотивів, засудженим було скоєне у грудні 2017 року. Установлено, що раніше судимий 30-річний житомирянин увечері, близько 19.10 год., одягнувши на обличчя маску, зайшов у приміщення ломбарду, та розбивши заздалегідь приготовленим молотком скло внутрішньої вітрини, викрав ювелірні вироби зі срібла загальною вартістю на суму 2, 5 тис грн», - інформує пресслужба.

У ході досудового розслідування, на момент повідомлення про підозру у вчиненні злочину, зловмисник перестав з’являтися на допити, у зв’язку з чим його оголосили у розшук, - інформує прокуратура. Невдовзі правоохоронці затримали підозрюваного, після чого йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення застави на суму 35,5 тис грн.

«Однак, на стадії закінчення судового розгляду справи, обвинувачений знову перестав з’являтися до суду. Цього разу його затримали в Одесі, етапували до Житомира та оголосили вирок суду за скоєний злочин. Також, у зв’язку з невиконанням обов’язків, покладених судом після внесення грошової застави, уся сума застави звернена у дохід держави. Крім цього, вироком суду постановлено стягнути з обвинуваченого процесуальних витрат на суму 10 238 грн - за проведення біологічної експертизи», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, скоївши грабіж на суму 2,5 тис грн, засуджений не лише відсидить за ґратами 4 роки і 3 місяці, й понесе втрати на 47,7 тис грн, - резюмує прокуратура.

Нагадаємо, нещодавно у Києві оголосили про підозру 34-річній уродженці Житомирської області, яка працювала продавцем у ювелірній крамниці, крала та здавала в ломбард коштовності.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018-му в Житомирі викрили виховательку дитсадка, яка знімала з дітей, доки ті спали, золоті сережки та підвіски та здавала їх до ломбарду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ломбард крадіжка прокуратура срібло  
Матеріали по темі