Здоров'я

У Житомирській області створили бригаду для роботи у вогнищі інфекції, викликаної коронавірусом

28 January 2020, 09:49

У Житомирській області працюватиме спеціально створена бригада фахівців для роботи у вогнищі особливо-небезпечних інфекцій, в тому числі і викликаних коронавірусом.

Про це повідомляють на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Відповідно до розпорядження КМ України від 26.01.2015р.№ 47 « Про встановлення режиму підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», у зв’язку з реєстрацією нового коронавірусу в Китаї, з метою своєчасного реагування у разі ускладнення епідемічної ситуації в області наказом ДУ «Житомирський ОЛЦ України» був створений та затверджений склад бригади для роботи у вогнищі особливо-небезпечної інфекції, в тому числі викликаної новим коронавірусом. На базі ДУ «Житомирський ОЛЦ України» були організовані та проведені навчання з членами бригад щодо здійснення необхідної роботи у вогнищі інфекції, в тому числі тренувальні заняття з вивченням порядку використання захисного спецодягу», – йдеться у повідомленні.

До складу бригади для роботи у вогнищі особливо-небезпечної інфекції ДУ «Житомирський ОЛЦ України» входять: лікарі-епідеміологи, лікарі-вірусологи, лікар-дезіфектор, помічники лікаря-епідеміолога та дезінфектор.

«Бригади в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту, необхідним обладнанням, реактивами, поживними середовищами, інфрачервоними термометрамита транспортом», – зазначили у лабораторному центрі. .

Нагадаємо, в Україні активно зростає кількість хворих на грип та ГРВІ. У Житомирі кількість хворих за тиждень, з 14 по 20 січня, зросла на 53 %, зв'язку з чим у школах та позашкільних навчальних закладах оголосили карантин.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські лікарі розповіли, як захиститися від грипу та чому небажано розтиратися медом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вірус коронавірус інфекції фахівці  
Матеріали по темі