Події

У Малині люди влаштували акцію протесту і спалили платіжки за газ

30 January 2020, 15:56

У Малині Житомирської області 30 січня люди вийшли на акцію та спалили платіжки за газ. Таким чином висловили обурення з приводу того, що тепер треба сплачувати за послугу «транспортування газу».

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив місцевий житель, один з організаторів акції Валентин Сербін і опублікував відео.

«Ось ставлення малинчан до транспортування газу! Також люди хочуть чути позицію Народного депутата України Тетяна Грищенко!», – йдеться у повідомленні.


У коментарі Житомир.info організатор акції Микола Поліновський розповів, що це була попереджувальна акція і надалі планують влаштувати пікет під стінами «Житомиргазу».

«Акція була під управлінням газового господарства. Зібралась ініціативна група, бо вирішили, що так терпіти більше не можна. Це платіжки, це та капля, яка збудоражила всіх, не залежно від політичних вподобань і переконань. Сьогодні ми провели попереджувальну акцію. Бо є питання і по власниках тих мереж, по олігархах, які приймають рішення у вигоду своєму карману, за рахунок споживачів. Далі я планую, що на сесії міської ради буде винесене питання про звернення до президента про відміну даної постанови. Я знаю, що і депутати обласної ради теж до цього питання підключаться, на цю сесію вони будуть виносити це питання. Також звернення до народних депутатів. І наступна акція буде у Житомирі вже під стінами «Житомиргазу». І маю на меті, щоб такі акції були по всій Україні», – розповів Микола Поліновський.

Валентин Сербін розповів Житомир.info, що зараз готує листи та звернення до міської влади, депутатів обласної ради та народного депутата від ВО №66 Тетяни Грищенко.

«Вимагаємо негайно скасувати постанову НКРЕКП про так звану «абонплату за транспортування газу», як таку, що є грабіжницькою та здирницькою. Ми самі, власним коштом прокладали собі газ до своїх осель і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення. Згадана ухвала – це нахабний та цинічний грабунок народу. – зазначив Валентин Сербін.

Нагадаємо, за рішенням НКРЕКП, плата за доставку газу вилучена з рахунку за газ: тепер за газ потрібно сплачувати постачальнику, а за його доставку – окремо, за рахунком АТ «Житомиргаз»: для жителів Житомира та області вартість становить 1,068 грн. за м куб. в місяць

Як повідомляв Житомир.info, «Нафтогаз України» знизив ціну на газ, яка мала діяти з 1 січня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ платіжки акція Малин  
Матеріали по темі