Місто

​У «Житомиргаз» розповіли журналістам про особливості нового тарифу та окремого рахунку за розподіл газу

27 January 2020, 16:22

27 січня в Центрі обслуговування клієнтів АТ «Житомиргаз» відбулась пресконференція стосовно нововведень в оплаті за розподіл природного газу- з січня 2020 року доставка блакитного палива буде оплачуватись за окремим рахунком.

Про це представникам ЗМІ розповіли директор комерційний АТ «Житомиргаз» Людмила Усик та директор технічний Сергій Колесник.

За рішенням НКРЕКП, плата за доставку газу вилучена з рахунку за газ. Тепер за газ потрібно сплачувати постачальнику, а за його доставку – окремо, за рахунком АТ «Житомиргаз». Це дозволить відокремити оплату послуг розподілу від оплати газу як товару. Таким чином споживачі зможуть побачити, кому та за які послуги вони сплачують кошти.

«Для того, щоб газ безпечно і безперебійно надходив до кожного споживача, складна розподільна система регіону має працювати як годинник. Для цього спеціалісти «Житомиргаз» регулюють тиск в мережах, здійснюють контроль та наладку обладнання, обстежують мережі на цілісність, ремонтують та замінюють газопроводи, водночас аварійна газова служба 104 готова реагувати на виклики 24/7. Усі ці заходи фінансуються за рахунок тарифу на розподіл природного газу. Для жителів Житомира та області він становить 1,068 грн. за м куб. в місяць» - пояснив директор технічний АТ «Житомиргаз» Сергій Колесник.

Розмір оплати за доставку газу для кожного клієнта буде індивідуальним і залежатиме від тарифу та обсягу споживання у попередній газовий рік . Тож якщо впродовж року споживач використає менше газу, то й за доставку в наступному році йому нарахують менше. А якщо сплатити одноразово за увесь рік, можна зекономити ще й на комісії банку.

Крім того платіж за доставку газу буде рівномірним і однаковим впродовж року, незалежно від цінової політики на газ.

«Оплата послуг доставки газу рівними частинами вносить стабільність у розрахунках як для споживача, так і для АТ «Житомиргаз». Споживач може рівномірно планувати витрати на доставку газу. В свою чергу Оператор ГРМ отримує рівномірне надходження ресурсів для проведення поточних робіт.» - пояснила комерційний директор АТ «Житомиргаз» Людмила Усик.

Нові клієнти, а також ті споживачі, які у попередній газовий рік газ не споживали газ, отримають рахунки, виходячи із планових об’ємів групи споживання, до якої вони відносяться. Якщо газове обладнання не використовується взагалі і споживач не планує користуватися газом у найближчому майбутньому, то в такому випадку він може подати заяву про від’єднання від газових мереж.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз рахунки  
Матеріали по темі