Здоров'я

Рівень захворюваності у Житомирі почав знижуватись, але карантин продовжили ще на тиждень

7 February 2020, 14:12

Коли учні повернуться за парти 7 лютого вирішували на черговому засіданні комісії з питань ТБ та НС.

За словами в.о. начальниці управління охорони здоров'я Ірини Шпак, наразі рівень захворювань у місті такий самий, як був два тижні тому, до закриття шкіл. Не дивлячись на це, вона порадила не наражати дітей на загрозу здоров'ю та продовжити карантин ще на тиждень.

«За тиждень, що минув у місті захворіли 2741 особа з них 256 випадків захворювань на грип. Епідемічний поріг перевищено на 18,4%. Тобто ми повернулися до того рівня захворюваності, який був перед закриттям шкіл. Позитивний ефект спостерігається, для того аби його закріпити і не отримати повторне підвищення захворюваності управління охорони здоров'я рекомендує ще на тиждень продовжити обмежувальні заходи», – говорить в.о начальника управління охорони здоров'я Житомирської міської ради Ірина Шпак.


Таку думку підтримала й заступниця міського голови Марія Місюрова.

«Враховуючи, що є ускладнення від ГРВІ та грипу у вигляді пневмоній і все-таки навантаження на дитячу лікарню зберігається, незначна кількість дітей зменшується, які виписується. За даними моніторингу з 3 числа по 7 від 120 до 140 дітей поступають на лікування, госпіталізацію і ми не забуваємо про те, що дуже багато звернень від педіатрів та сімейних лікарів. Тому ми рекомендуємо продовжити тимчасове зупинення освітнього процесу», – каже Марія Місюрова.

Департамент освіти у свою чергу запевнив, що не дивлячись на трьохтижневі вимушені канікули школярі отримають всі необхідні знання.

«Хочу завірити всіх батьків у нас не лише розроблені підходи, є робота попередніх років. Це оптимізація процесу, якщо це спеціалізовані класи, то це можливо, потрібно вийти відпрацювати у суботу, якщо навчальний план дозволить. Але це окремі класи і переважно випускні: 9, 10 та 11 класи. Отримуються завдання через електронну пошту з основних предметів, не у всіх класах, вчитель сам вирішує наскільки він буде продовжувати відповідний процес навчання», – запевнила заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Своїм рішення комісії продовжила карантин ще на тиждень до 15 лютого включно. Повторно комісія збереться 14 лютого.

Нагадаємо, 5 лютого на засіданні комісії з ТБ та НС прийняли рішення продовжити карантин у школах та позашкільних закладах Житомира до 8 лютого (включно), бо захворюваність на грип і ГРВІ продовжує зростати.

Як повідомляв Житомир.info, карантин у школах та позашкільних навчальних закладах Житомира оголосили з 27 січня по 5 лютого. У місті захворюваність за тиждень, з 21 по 28 січня, зросла на 54 %, найбільше хворих серед дітей. 31 січня в міській раді повідомили, що житомирським школярам можуть продовжити карантин через високий рівень захворюваності на ГРВІ та грип.

Чи можна діагностувати грип експрес-тестом та скільки хворих перебуває в лікарнях Житомира, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин комісія грип ГРВІ школи  
Матеріали по темі