Суспільство

​Компанія «Рудь» одна з перших в Україні запровадила міжнародну систему управління безпечністю продуктів

12 February 2020, 16:49

Зараз в соціальних мережах жваво обговорюється якість кисломолочної продукції, яка постачається в заклади освіти та охорони здоров’я, торгові мережі. Українським підприємствам, організаціям і установам необхідно усвідомити як тісно соціальна відповідальність пов’язана з якістю їх продукції та послуг.

В Україні з 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points) Це міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). В цій системі безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження починаючи від сировини і закінчуючи споживанням готової продукції.

Впровадження систем управління якості дозволило Компанії «Рудь» стати найбільшим виробником морозива в Україні та найбільшим виробником кисломолочної продукції в Житомирській області. До речі, протягом останніх років підприємство успішно експортує свою продукцію майже до 30 країн світу.Слід зазначити, що АТ «Житомирський маслозавод» було одним з перших серед українських компаній – виробників продуктів харчування, які впровадили систему НАССР.

Компанія «Рудь» для виробництва продукції використовує молоко найвищої якості тільки з фермерських господарств регіону.Постачальниками молока є господарства Новоград-Волинського, Попільнянського, Баранівського районів Житомирської області. Транспортування молока здійснюється виключно новими спеціалізованими автомобілями. З моменту доїння до розливу молока виключається будь-який контакт з сировиною, що забезпечує відповідні мікробіологічні показники. Перевірка якості молочної сировини проходить три рівні. На першому етапі здійснюються відбори зразків безпосередньо в господарствах, наступна перевірка здійснюється при надходженні молока на виробництво, а фінальна перевірка стосується вже безпосередньо готового продукту.

Для здійснення якісної логістики було створено спеціалізовану дистрибуційну компанію ТОВ «Акріс-Логістик». До речі, це підприємство також пройшло сертифікацію в сфері надання послуг транспортування, зберігання та реалізації харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007(ISO 22000:2005, IDT)Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга».

«Акріс-Логістик» працює у цілодобовому режимі, для того щоб у кожний магазин чи організацію з самого ранку було доставлено свіжий продукт. Доставка молочної продукції щоденно починається глибокої ночі і триває до 6 години ранку. Для здійснення доставки використовується парк нових спеціалізованих автомобілів з додержанням всіх температурних та гігієнічних вимог. Щоденно після повернення з рейсу всі автомобілі проходять санітарну обробку на власному сучасному пункті санітарної обробки.

Перед постачанням продуктів у заклади освіти та охорони здоров’я додатково проводяться аналізи у незалежних акредитованих державних лабораторіях для підтвердження гарантованої якості продуктів харчування та продовольчої сировини.

Дотримання принципів соціальної відповідальності в практичній діяльності АТ «Житомирський маслозавод», його дистрибуційної компанії ТОВ «Акріс-Логістик» є частиною корпоративної стратегії, яка охоплює:

– добросовісну сплату податків, виконання вимог чинного законодавства;

– виробництво та реалізацію якісної продукції;

– реалізацію благодійних і спонсорських проектів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маслозавод Рудь  
Матеріали по темі