Місто

​В управлінні транспорту розповіли, як їздитимуть тролейбуси на Мальованку та коли зможуть почати будівництво нової лінії в Житомирі

13 February 2020, 16:44

У Житомирі працюють над реалізацією задуму щодо будівництва нової тролейбусної лінії на Мальованку. Проєктна документація вже майже готова. 13 лютого на міській комісії з безпеки дорожнього руху як раз обговорювали дедалі проєкту та вносили корективи.

Про це Житомир.info розповів начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

«Проєкт уже готовий і наразі вивчається спеціалістами. Сьогодні було засідання комісії з безпеки дорожнього руху, на якому узгоджувалися питання щодо схеми та організації руху, виїздів, розворотного кільця, зупинок і т.д. Тобто сама проєктна документація вже розроблена. Зараз ми напрацьовуємо зауваження і висновки щодо необхідності корегування. Відповідно проєктант внесе корективи. Далі оголошуємо тендер на визначення підрядної організації, яка буде за 2 млн грантових коштів ЄБРР проводити будівництва нової тролейбусної лінії. Тобто зараз ми знаходимось якраз на стадії виходу проєкту», - розповів Костянтин Підпокровний.

За його словами, згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку рухатимуться від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського та Чуднівській, далі біля магазину «Океан» тролейбус повертатиме на вулицю Героїв Пожежних і рухатиметься до кінцевої зупинки біля фабрики «Крок», де буде розворотне кільце.

Щодо старту будівництва лінії, Костянтин Підпокровний обережний в прогнозах. За його словами, якщо усе йтиме за графіком, то приступити до роботи підрядник зможе орієнтовно в липні-серпні поточного року. Проте усе залежить від проведення тендеру.

«Якщо не буде затримки в проведені тендерних закупівель, які проводитимемо за нормами і правилами ЄБРР, то можливо розпочати роботи зможемо у липні-серпні. Але маємо бути готові, що визначення підрядної організації займе щонайменше 2-3 місяці», - зазначив начальник управління транспорту і зв’язку.

Допис про результати роботи комісії з безпеки руху, яка відбулась 13 лютого, і на якій обговорювали питання будівництва тролейбусної лінії на Мальованку розмістив у соцмережі Роман Кравчук. Він розповів і про інші можливі проблеми у реалізації проєкту, зокрема, щодо відсутності погодження проєкту поліцією, через не передбачені в проєкті заїздні кармани на зупинках.

«Стає нечемною традицією пропускати засідання представниками Патрульної поліції Житомирської області. Якщо минулого разу ми грішили на приїзд прем'єр-міністра, то цього разу нам чітко повідомили, що погодження проєкту від поліції не буде, якщо не передбачимо заїздні кармани для тролейбусів. Пояснюю чому це:
1. Неможливо. Вулиця Героїв Пожежних занадто вузька для розширення ще на дві смуги. Хіба що за рахунок ліквідації тротуарів.
2. Шкідливо та непотрібно. В сучасному місті перевага надається, в першу чергу, громадському транспорту. Заганяти тролейбус в карман - це створювати точку небезпеки, тролейбус дуже габаритний та мало маневрений, йому важко буде виїжджати, плюс потенційні аварійні ситуації. Від практики таких карманів навпаки відмовляються саме задля безпеки», - написав у своєму дописі Роман Кравчук.

Нагадаємо, 31 липня 2019 у Житомирі уклали грантову угоду з ЄБРР на 2 млн євро, за які побудують тролейбусну лінію на Мальованку.

Одразу потому в Житомирі розпочали роботу над проєктом нової тролейбусної лінії і планували обговорити маршрут з мешканцями мікрорайону Мальованка.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 Житомирське ТТУ оголосило тендер на виготовлення проєкту будівництва тролейбусної лінії на Мальованку за 600 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус на мальованку ТТУ Мальованка Героїв Пожежних  
Матеріали по темі