Влада

Бунечко приїхав на сесію райради, щоб «розрулити» ситуацію з висловленням недовіри голові Лугинської РДА

14 February 2020, 12:29

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та його заступниця Наталія Остапченко приїхали 13 лютого на позачергову сесію Лугинської райради, де мали розглядати питання про висловлення недовіри голові РДА Тетяні Козак.

Про це ввечері 13 лютого повідомив Михайло Манько у Facebook-групі Лугини Life.

«На сесію Лугинської райради приїхали (УВАГА!) голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко і заступник голови ОДА Наталія Остапченко!!! Хто може пригадати, коли в нас одночасно були І голова, І заступник голови ОДА? (можливо, на відзначенні 90-річчя району, точно не пам’ятаю). Значить, наші депутати своїм вольовим рішення все-таки привернули увагу «області» і, відповідно, Лугинщина була почута – не десь там якось через когось, а в повен голос: у нас є люди розумні, які спроможні (а головне – готові) поборотися за справедливість. В.Бунечко взяв слово першим і закликав депутатів не робити сьогодні якихось висновків, а дати Т.Козак пропрацювати до завершення кварталу, а затим заслухати звіт про її роботи і вже після цього прийняти виважене рішення. Простіше кажучи, голова ОДА попросив у депутатів райради дати шанс Т.Козак проявити себе з кращої сторони на посаді голови РДА. Депутат Марина Борисюк наголосила, що першопричиною всієї ситуації є питання не так компетентності, як етики. На що голова ОДА запевнив, що він володіє інформацією і ситуацією в цілому і повністю; що робота в цьому напрямі вже пророблена і ще буде вестись. Таким чином, В.Бунечко, хоч і не прямо, але бере на себе частку відповідальності за «всьо проісходящєє», - пише автор.

Він робить висновки «по факту» - депутати зняли з розгляду питання про висловлення недовіри голові РДА Тетяні Козак, та «по суті» - голова ОДА втрутився в ситуацію і «розрулив» проблеми, що, мов снігова куля, поназбирувались довкола неї.


Сам голова ОДА Віталій Бунечко повідомив про свою участь в позачерговій сесії Лугинської райради 14 лютого.

«Прибувши на позачергову сесію Лугинської районної ради прагнув почути думки щодо налаштування співпраці з органами виконавчої влади. Протягом декількох тижнів в районі спостерігається відсутність взаємодії РДА та районної ради. За моїм дорученням було здійснено перевірку органу, в результаті чого виявлено недоліки у роботі підрозділів. Після виступів представників громади та працівників структурних підрозділів, депутатами районної ради було прийнято рішення зняти з порядку денного питання щодо висловлення недовіри голови Лугинської РДА. Наступний крок – розгляд звіту голови РДА про виконання програм соціально-економічного розвитку району за 2019 рік та І квартал 2020 року у квітні цього року», - написав у Facebook голова ОДА.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Лугинської районної ради 5 лютого 2020 року депутати розглядали проєкт рішення про недовіру голові РДА Тетяні Козак, але вирішили перенести питання на чергове пленарне засідання.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський призначив Тетяну Козак головою Лугинської райдержадміністрації розпорядженням від 29 листопада 2019 року. До призначення на посаду Козак працювала головним спеціалістом управління фінансів Бердичівської райдержадміністрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РДА Лугинський район сесія райрада Козак Бунечко  
Матеріали по темі