Влада

У райцентрі Житомирської області суд зобов’язав школярку публічно вибачитися перед матір’ю за лайку

19 February 2020, 12:39

У місті Радомишль Житомирської області суд зобов’язав ученицю ліцею публічно вибачитися перед матір’ю за образи.

Постанова Радомишльського районного суду щодо адміністративної справи була оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 лютого.

У матеріалах суду вказано, що неповнолітня, яку притягнули до адмінвідповідальності, – учениця Радомишльського ліцею № 1 ім. Т.Г.Шевченка.

«22.01.2020 близько 17 год. 00 хв. громадянка ОСОБА_1 за місцем проживання (…) вчинила домашнє насильство відносно своєї матері ОСОБА_2, а саме: ображала останню словами нецензурної лайки, чим завдала шкоди її психологічному здоров`ю», – йдеться у постанові.

Зазначено також, що в судовому засіданні дівчина факт вчинення правопорушення визнала і розкаялася у скоєному. Щире каяття стало обставиною, що пом`якшує відповідальність за правопорушення. Обставин, які обтяжують відповідальність, встановлено не було.

Тож суд постановив визнати дівчину винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, та застосувати до неї захід впливу у виді зобов`язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілої.

Скріншот з постанови суду

Нагадаємо, відповідно до постанови від 14 лютого 2020 року, Корольовський районний суд м. Житомира на 850 грн оштрафував житомирянку, 15-річна дочка якої випивала у громадському місці.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого 2020 року Ружинський районний суд у Житомирській області виніс рішення в адміністративній справі щодо учня 10 клас у Зарудинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, який курив сигарети на подвір’ї школи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Радомишль вибачення  
Матеріали по темі