Події

Суд відправив керівника Житомирської митниці та інспектора кіберполіції під цілодобовий домашній арешт на два місяці

27 February 2020, 11:05

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід для керівника Житомирської митниці, якого підозрюють у розтраті майна, та інспектора кіберполіції, який вимагав хабар.

Про це 27 лютого повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Під домашнім арештом перебуватиме виконувач обов’язків керівника Житомирської митниці фіскальної служби, підозрюваний у розтраті майна на суму понад 732 тис. грн. У середу, 26 лютого 2020 року, процесуальним прокурором забезпечено участь у розгляді клопотання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу. Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду особі обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці», - йдеться у повідомленні.

Такий самий запобіжний захід обрано й інспектору кіберполіції, підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди.

«Підозрюваний в одержанні хабаря на суму 5 тис. доларів США інспектор кіберполіції перебуватиме під домашнім арештом. Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду від 26.02.2020 особі застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, 20 лютого виконувачу обов’язків керівника Житомирської митниці фіскальної служби Сергію Гринчуку повідомлено про підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах: він підписав актив виконаних робіт про реконструкції міждержавного автомобільного пункту пропуску «Майдан Копищанський», хоча роботи виконані не були й приміщення залишилися в аварійному стані.

Про затримання в Житомирі інспектора кіберполіції СБУ повідомила 25 лютого: кіберполіцейський вимагав від місцевого мешканця 5 тисяч доларів за не притягнення його до передбаченої законодавством відповідальності за розповсюдження порнографічної продукції.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року звільнилася начальниця Житомирської митниці ДФС Наталія Ткачук, яка з листопада 2017 року перебувала у відпустці по догляду за дитиною, а виконував обов’язки начальника митниці Сергій Гринчук. Наприкінці листопада 2019 року у Житомирі розпочали реорганізацію митниці Державної фіскальної служби: головою комісії з реорганізації визначили в.о. начальника митниці Сергія Гринчука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд хабар митниця Гринчук домашній арешт  
Матеріали по темі