Події

В Житомирі перекрили частину Малої Бердичівської: перевіряють повідомлення про замінування синагоги (доповнено)

4 March 2020, 10:11

Вранці 4 березня приміщення новозбудованої житомирської синагоги, яка знаходиться на Малій Бердичівській, огородили стрічками задля перевірки інформації про замінування.

В головному управління Нацполіції в Житомирській області розповіли, що повідомлення про замінування надійшло на електронну пошту.

«Вранці на електронну адресу головного управління Нацполіції у Житомирській області надійшло повідомлення про замінування приміщення, розташованого на вулиці Малій Бердичівській, 7. На даний час на місце події виїхали відповідні підрозділи поліції, забезпечується евакуація людей, а також перевірка наявності чи відсутності будь-яких вибухонебезпечних предметів», - сказала речниця ГУНП Алла Ващенко.

Задля перевірки повідомлення правоохоронці перекрили рух на частині вулиці Мала Бердичівська – від Любарської до Леха Качинського.

Доповнення: О 12:40 поліція повідомила, що працівники вибухотехнічної служби завершили обстеження приміщення по вул. Малій Бердичівській та прилеглої території. Жодних загроз не виявлено.

«Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП разом з кінологами, застосовуючи службових собак і спеціальні технічні засоби, провели ретельний огляд будівлі та навколишніх територій. Жодних вибухових пристроїв, вибухових речовин або конструктивно схожих на них предметів виявлено не було. Водночас поліцейські встановлюють автора повідомлення», - інформує ГУНП.

Нагадаємо, 23 вересня 2014 року, у переддень Рош а-Шана (єврейського Нового року), у Житомирі урочисто заклали першу цеглину стіни нової синагоги. В серпні 2018 року нова синагога почала працювати на постійній основі, хоча оздоблення внутрішніх приміщень ще тривали.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня 2019 року до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї із шкіл Житомира, інформація про вибухівку не підтвердилась.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування ГУНП синагога вул.Мала Бердичівська  
Матеріали по темі