Місто

«Свято жінок» або пережиток радянських часів: як житомиряни ставляться до святкування 8 Березня

4 March 2020, 16:11

«Свято жінок», пережиток радянських часів або ж звичайний день - журналісти Житомир.info 4 березня запитали у житомирян, як вони ставляться до святкування 8-го березня та чи дарують подарунки у цей день?

«8 березня – це гарне, жіноче свято, свято всіх наших українських жінок. Обов’язково потрібно це свято», - відповідає Валентина.

«Треба День матері зробити, а не 8 березня, адже це пережитки радянського», - стверджує Андрій.

«Тут залежить від батьків. Якщо в молодому віці батьки вітали, то це свято в мені десь є. Але мені подобається, коли на 8 березня не дарують, а дарують цілий рік, хоча б 2-3 рази. Коли це по стандарту, воно втрачає свою суть. Мені здається, що для чоловіків це важливіше, ніж для жінок», - розповідає Вікторія.

«Я думаю, що це свято. Дарую квіти і до квітів», - говорить Валерій.

«Жінкам хочеться відпочити, хоча б один день в рік. Щоб чоловіки влаштували свято своїм жінкам. Хотіла б отримати шашлик (сміється), бо люблю м’ясо», - коментує Ірада.


«І так дуже мало в них свят, єдине свято - 8 березня коли чоловіки для них роблять усе. Ну кожного дня це само собою, але 8 березня - це особливий день. На машину у мене немає грошей, на квартиру теж, яхти теж, тому дарую косметику чи ювелірні вироби», - каже В’ячеслав.

«Це жіноче свято, вона повинно бути й має існувати. Для мене є особливим, коли діти вітають, коли маленькі сини розуміють, що потрібно мамі зробити подарунок і дарують, роблять своїми руками», - зауважує Людмила.

«В першу чергу це квіти від чоловіків, синів, адже хочеться уваги», - додає Анастасія.

«Я думаю, що в нас є значно кращі дні, наприклад, той самий День матері й ми маємо 365 днів у році, коли ми маємо щось дарувати і чоловіки мали б шанувати своїх жінок. 8 березня, як на мене, має поганий історичний контекст і ті жінки були комуністами, якщо я не помиляюсь, та ж Клара Цеткін, а комунізм нам приніс дуже багато горя», - відповідає Леонід.

Нагадаємо, за тиждень до 8 березня на квіткових базарах у Житомирі можна придбати «бюджетні» тюльпани по 20 грн та букети з «котиків».

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 журналісти Житомир.info, дізнавались чого хочуть жінки на 8 березня, а чоловіки розповідали, що планують дарувати та скільки готові витратити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: свято жінки весна 8 березня  
Матеріали по темі