Влада

Верховна рада відправила у відставку Уряд Гончарука: як голосували житомирські нардепи

4 March 2020, 17:17

Верхова рада 4 березня проголосувала за відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, яка автоматично призводить до відставки всього очолюваного ним Уряду.

Повідомлення про ухвалену постанову оприлюднила пресслужба парламенту.

«Верховна Рада України відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 та частини другої статті 115 Конституції України Верховна Рада України прийняла відставку Прем’єр-міністра України Гончарука Олексія Валерійовича. Проєкт Постанови зареєстровано за №3158», - йдеться у повідомленні.

За відставку проголосували 353 народні депутати, проти – 0, утримались – 49, не голосували – 9. Всі шість мажоритарників від Житомирської області проголосували «за».

Зазначимо, що жодного голосу за відставку прем’єр-міністра не дали дві фракції – «Європейська Солідарність» та «Голос». Нагадаємо, у фракції партії «Європейська Солідарність» є колишній депутат Житомирської облради Михайло Забродський, під час голосування за відставку він «утримався».

Виступ Олексія Гончарука у Верховній раді перед голосуванням за відставку


Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2019 року новообрана Верховна рада на першому пленарному засіданні 290 голосами підтримала призначення Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР Гончарук відставка КМУ нардеп  
Матеріали по темі