Місто

Житомирським медикам видадуть транспортні картки, аби вони могли безкоштовно доїхати до роботи

20 March 2020, 12:18

Житомирським медикам видадуть безкоштовні транспортні картки, щоб вони могли дістатися до роботи будь-яким видом міського громадського транспорту.

Таким рішенням виконкому 20 березня доповнили цільову програму розвитку охорони здоров’я Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки. Трансляція позачергового засідання тут.

«Це рішення пов’язано з тим, щоб доповнити програму заходом, а саме додати пункт щодо видатків на оплату проїзду працівників закладів охорони здоров’я та інші заходи пов’язані з запобіганням розповсюдження Covid-19. Передбачити, орієнтовно, в програмі 500 тис. грн. Це стосується, в першу чергу, придбання проїзних – транспортних карток для медичних працівників, які забезпечують діяльність закладів охорони здоров’я. Сьогодні будуть підписані договори з КП «Житомиртранспорт» і будуть виділені картки, на яких буде певна сума коштів і наші медпрацівники зможуть користуватися громадським транспортом в місті безкоштовно», - пояснила заступник міського голови Марія Місюрова.

Дані картки використовуватимуть функцію «гаманець» і медпрацівники зможуть безкоштовно користуватися усіма видами громадського транспорту у Житомирі.

Мер Житомира Сергій Сухомлин попросив пропрацювати це питання з закладами охорони здоров’я, які підпорядковуються обласній раді, щоб якщо їм потрібно - вони також мали змогу купити транспортні картки для своїх медпрацівників.

Крім того, Сергій Сухомлин попросив житомирян поступатися чергою на зупинках медичним працівникам, для цього на їхніх транспортних картках будуть певні засоби ідентифікації.

«На цих картах будуть засоби ідентифікації медичних працівників, тому прохання до усіх житомирян – вразі черг на зупинках громадського транспорту поступатися чергою медичним працівникам, щоб вони могли першими доїхати до роботи», - звернувся до житомирян міський голова.

Також заступниця міського голови Марія Місюрова поінформувала про роботу закладів охорони здоров’я на час карантину в місті.

«Ургенція, невідкладна допомога, в тому числі це стосується і стоматології, надаватиметься у повному обсязі, але в поліклініках не будуть приймати вузькі спеціалісти в плановому порядку. Усе що стосується вагітності та ведення пологів, а також люди, які потребують невідкладної допомоги чи госпіталізації – усе це надається у повному обсязі», - запевнила Марія Місюрова.

Згодом мер показав, який вигляд мають спеціальні картки для медиків:

Нагадаємо, 20 березня у Житомирі зібрали позачерговий виконком, аби прийняти рішення про скасування на час карантину пільгового проїзду у громадському транспорті. Пільговий проїзд діятиме лише для правоохоронців та військовослужбовців при виконання службових завдань. Дане рішення починає діяти з 21 березня.

Як повідомляв Житомир.info, з 19 березня у житомирських маршрутках, трамваях і тролейбусах мають обмежувати кількість пасажирів, яких одночасно в транспортному засобі може перебувати не більше 10 осіб. Чи дотримувалися даних обмежень водії громадського транспорту Житомира вранці 19 березня – у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус медицина транспорт проїзд  
Матеріали по темі