ДОПОМОГА

У соцмережі житомиряни з власними авто пропонують свою допомогу: готові возити медиків і доставляти продукти пенсіонерам

20 March 2020, 13:22

У некомерційних Facebook-групах Житомира вже кілька днів поспіль з'являються оголошення про взаємодопомогу: хтось хоче пошити маски для людей, змушених ходити на роботу, інші зголосилися безкоштовно возити до місць праці та додому медичних працівників, дехто готовий доставляти продукти і ліки літнім людям.

Ми зібрали кілька оголошень, розміщених небайдужими житомирянами, які мають власний транспорт, у створених 19 березня групах Крила Житомира та Житомир.Карантин.Твори добро.

«Маю власний транспортний засіб та готовий в разі необхідності безкоштовно довести медика до лікарні! Часові рамки – вранці, в районі обіду, та увечері, приблизно 18:00 - 20:00 (Сам я теж працюю). Місто Житомир. 0631779003 (краще у вайбер) P.S. Нестандартний саундтрек в якості бонуса», – таку пропозицію 18 березня опублікував Artem Olanovsky.

«Маю власний транспортний засіб і готова відвезти медичного працівника на роботу/з роботи», – пропонує Галина Кострикина.

Підвезти лікаря готовий і Юрченко Микола.

Таку ж послугу пропонує і Anatoly Kozlov та просить писати в особисті повідомлення.


Готовність забезпечити транспортом медпрацівників висловив і Ivan Komarovskyi.

Максим Максимов зголосився допомогти з доставкою харчів людям похилого віку.

Зорганізувати підприємства торгівлі продуктами харчування й аптечні заклади взялася директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

«Хотілося б закликати підприємства торгівлі продуктами харчування, аптеки організовувати доставку за попереднім замовленням, зокрема, для людей похилого віку, аби вони менше пересувалися містом. Департамент соціальної політики готовий бути комунікатором.Збирати інформацію про бажаючих та передавати підприємствам, які зголосяться бути нашими соціальними партнерами. Хто готовий з підприємств - пишіть в особисті, дзвоніть 47-03-67, 47-09-17», – йдеться у дописі Вікторії Краснопір, опублікованому 19 березня.


Нагадаємо, 20 березня 2020 року на позачерговому засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про скасування пільгового проїзду в громадському транспорті Житомира на період дії обмежувальних заходів. Право на пільговий проїзд матимуть військовослужбовці та працівників правоохоронних органів при виконанні службових завдань.

Як повідомляв Житомир.info, з 19 березня у житомирських маршрутках, трамваях і тролейбусах мають обмежувати кількість пасажирів, яких одночасно в транспортному засобі може перебувати не більше 10 осіб. Чи дотримувалися даних обмежень водії громадського транспорту Житомира вранці 19 березня – у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус взаємодопомога  
Матеріали по темі