Здоров'я

Центр громадського здоров’я інформує про 47 випадків коронавірусу в Україні

21 March 2020, 21:32

В Україні підтверджено 47 випадків COVID-19 (станом на 21:00 год. 21 березня).

Про це після 21:00 год. повідомив Центр громадського здоров’я України.

«За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано всього 18 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1), Івано-Франківська 2, області та м. Київ (2).

Також дослідження проводять регіональні лабораторії, які виявили:
Чернівецька 15
Дніпропетровська 2;
Житомирська 1;
Львівська 1;
Київська обл. 2;
Тернопільська 1;
м. Київ 7, з яких 6 за цю добу.
Усього зафіксовано 3 летальні випадки від COVID-19 в Україні», – йдеться у повідомленні.


Зазначено, що загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 790 зразків. Лабораторії досліджують не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а й контактних осіб.

Зауважимо, що Київський міський голова Віталій Кличко близько 20:30 год. 21 березня поінформував, що у столиці за день зареєстровано 7 нових випадків захворювання на коронавірус.

«Сьогодні під вечір ми отримали лабораторно підтверджені тести двох жінок -29-ти та 39-ти років та 5-ти чоловіків у віці від 31 до 50 років. Загалом, на сьогодні в столиці 10 зареєстрованих випадків захворювання на COVID-19. Восьмеро киян були інфіковані в європейських країнах - переважно у Франції та Німеччині. Два випадки – місцеве зараження від хворих із Житомирської області та Києва. Із 10 хворих п‘ятеро лікуються в Олександрійській клінічній лікарні столиці. Інші 5 - перебувають на самоізоляції та отримують лікування вдома під наглядом лікарів. Також ми чекаємо на підтвердження чи спростування діагнозу на коронавірус ще трьох тестів, відправлених у референс-лабораторію», – йдеться у дописі Віталія Кличка.


Як повідомляв Житомир.info, станом на 10:00 год. 21 березня 2020 року в Україні був 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. МОЗ також інформувало про першого пацієнта, який перехворів на коронавірус та одужав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Центр громадського здоров'я  
Матеріали по темі