Влада

На брифінгу в ОДА говорили про роботу ринків, а мер Житомира розповів про підвіз медиків до лікарень

23 March 2020, 15:44

Житомирщина чекає розподілу гуманітарного вантажу з Китаю, а правоохоронці перевіряють роботу Малинського ринку. Про це на брифінгу 23 березня говорили голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Хочу вам повідомити, що за вихідні, дякувати Богу, ситуація з коронавірусом на Житомирщині не змінилась. У нас один хворий, який лікується в першій лікарні. В перевірці в даний момент знаходяться кілька тестів: два – в Житомирі, один в Коростені, один – в Бердичеві. Окрім того, хочу доповісти вам, що літак з Китаю прилетів. Буквально тільки що, коли я піднімався до вас, прийшов розподіл по нашій області. Будемо зараз аналізувати з Миколою Петровичем (Сусликом, начальником управління охорони здоров’я Житомирської ОДА, - ред.). Будемо отримувати цей вантаж, який приїхав. Можливо, це буде сьогодні до кінця дня, можливо, завтра. Я ще не знаю, коли буде виходити транспорт з Києва», – сказав Віталій Бунечко.

Голова Житомирської облдержадміністрації також прокоментував і роботу Малинського ринку, який розташований на території Оліївської ОТГ. Зараз там працюють працівники Нацполіції.

«Остаточне рішення буде ухвалюватися пізніше. В 15 годині в мене буде начальник головного управління національної поліції. Він доповість по ситуації і завтра на прес-брифінгу буде більш конкретна інформація», – сказав Бунечко.


За його словами, мова йде про обмеження роздрібної торгівлі, щоб зменшити скупчення людей.

«Ми зараз хочемо мінімізувати саме роздрібну торгівлю, а не оптову. Ми закликаємо не йти на ринок, вибачте, з авоськами та кравчучками. Бо потрібно в дійсності поставляти товари. Те, що змітають товари, то ми зараз працюємо з районними державними адміністраціями з керівниками ОТГ, щоб цього не допустити. Ми працюємо з хлібозаводами, бо це товари першої необхідності, щоб повністю задовольнити мережу. Ми вже навіть опрацьовуємо випадки, якщо буду, не дай Бог, величезні спалахи і будуть якісь обмеження. Навіть таку ситуацію в облдержадміністрації ми опрацьовуємо. Заступник голови Федоренко вже проводить наради, разом з управлінням економіки вивчають і дуже плідно працюють в цьому напрямку. Ми не допустимо того, щоб продуктів не було в селах. Навіть в найвіддаленіших в області», – запевнив голова ОДА.

«Це спільна відповідальність. Якщо в Житомирі, наприклад, супермаркети пропрацювали алгоритм відвідування людьми супермаркетів, маленькі магазини також проводять дезінфекцію, люди з розумінням стоять в чергах, це все відпрацьовано, то чому такий великий ринок, який має кошти не може закупити декілька приборів, які роблять за допомогою пару дезінфекцію? Відпрацювати механізм і не наражати на небезпеку людей. Відпрацювати цей механізм, запропонувати і нехай працюють», – додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Мер Житомира також прокоментував питання підвозу медиків. До реакції Житомир.info звернулись читачі, які повідомили про те, що з смт Озерне відбувається підвіз людей автобусами. Сергій Сухомлин цю інформацію підтвердив.

«Зараз, наприклад, в місті Житомирі 3500 лікарів та медичних працівників, працює комунальний транспорт. Є декілька напрямків: те ж Озерне, Станишівка. Там організовано спецпідвіз автобусами, там де велика кількість таких людей. Є деякі проблеми з людьми, які дістаються з більш віддалених районів, є лікарі, наприклад, з Черняхова, є лікарі з Коростишева, У нас у центрах ПМСД та лікарнях загалом є 26 легкових автомобілів, на цей час своїм розпорядженням я передав декілька автомобілів міської ради в оперативне управління першій та другій лікарні, щоб вони могли підвозити своїх працівників. І третій момент: залишались ще кілька напрямків, таких як Березівка. Сьогодні ми відпрацювали, я хочу подякувати керівництву служби еко-таксі, вони надають зараз свої автомобілі безкоштовно для медичних працівників. Наразі серйозної проблеми немає», – сказав мер Житомира.

Нагадаємо, станом на ранок 23 березня, за даними Житомирського обласного лабораторного центру, 4 людини перевіряють на коронавірус: у Бердичеві, Коростені та двоє осіб у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець доби 22 березня 2020 року в Україні було 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, три з них – летальні, один – одужав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг  
Матеріали по темі