Здоров'я

На брифінгу в Житомирській ОДА розповіли про нові підозри на коронавірус та стан пацієнта з Радомишля

1 April 2020, 14:06

В дитячій лікарні є одна підозра на коронавірус, ще одна – у 79-річної жінки з Житомира й кілька випадків по області, усі вони зараз лабораторно перевіряються.

Про це на брифінгу 1 квітня повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На сьогоднішній день інформація (про три підозри на коронавірус в обласній дитячій лікарні – ред.) недостовірна. Дитина, яка поступила в обласну дитячу лікарню і була транспортована в міську лікарню з негативним експрес-тестом, з пневмонією не коронавірусного генезу, але ми перевіряємо і проведемо ПЛР діагностику, яка сьогодні разом з іншими проводиться на базі лабораторного центру.. В Радомишлі у нас сьогодні є два пацієнти, один – з підтвердженим уже лабораторно діагнозом, стан його ближче до середньої важкості, але температура зменшилася, сатурація задовільна, пацієнт відчуває себе задовільно, проте є пневмонія. Це чоловік, 54 роки. В Радомишлі ще є контактна особа з підозрою, тому що попередній експрес-тест від’ємний, а сьогодні буде підтвердження чи спростування лабораторне даного діагнозу», - повідомив Микола Суслик.

Зазначимо, що на брифінгу 31 березня начальник обласного УОЗ розповідав про пацієнтів з підтвердженим COVID-19: житомирянина виписали з лікарні на самоізоляцію, в Малині у чоловіка стан середньої важкості, в Бердичеві – важкий.

Микола Суслик також зазначив, що сьогодні проводиться лабораторна діагностика шести пацієнтів і, за оперативною інформацією з екстреної медичної допомоги, буде ще один.

«Зараз по Житомиру є свіжий випадок, де експрес-тест, на жаль, позитивний, і пацієнтка старшого віку, 79 років, буде госпіталізована в міську лікарню №1 з подальшою лабораторною діагностикою. Зняті діагнози по Андрушівці, де у пацієнта з підозрою на коронавірус є висівка звичайної вітрянки, але клінічна картина була подібна – був і кашель, і температура, і за грудями пекло. У нас перевіряються випадки сьогодні по Баранівці й Любару, теж випадок є з підозрою. По Новограду-Волинському діагноз теж знятий», - розповів начальник УОЗ.

Згодом мер Житомира повідомив, що о 13:30 78-річну жінку, яка нещодавно приїхала з Іспанії, госпіталізували з підозрою на коронавірус за результатами експрес-тестування. 6 днів вона перебувала на самоізоляції й була на зв‘язку зі своїм сімейним лікарем.

Нагадаємо, за інформацією Житомирського обласного лабораторного центру, наданою вранці 1 квітня, за минулу добу нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19 в області не зареєстровано, всього за добу (31.03.2020 р.) надійшло 6 термінових повідомлень на підозру COVID-19: по 1 повідомленню з Житомирського та Баранівського району; по 2 повідомлення з м. Бердичів та м. Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 1 квітня 2020 року було підтверджено 669 випадків COVID-19, в тому числі 17 летальних, 10 людей одужали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. коронавірус Суслик  
Матеріали по темі