Місто

​У Житомирі ринки відкривати не збираються, бо влада не може забезпечити контроль за безпекою покупців і продавців

1 April 2020, 16:07

Зачинені ворота, пусті прилавки та оголошення про карантин – такий вигляд сьогодні мають ринки «Житній», «Сінний» та «Хмільники». А ось магазини навколо них працюють, біля них вишукувалися черги людей. Більшість житомирян дистанції не дотримуються, але стоять у масках.

31 березня стало відомо, що головний санітарний лікар України дозволив роботу продуктових ринків, але з певними умовами.


Поки влада на місцях вирішує чи надавати дозвіл, дехто вже шукає альтернативні варіанти. На робочому місті в період карантину віднайшли продавчиню одягу, жінка запевняла, що не працює, а шукає вихід з ситуації, адже потрібні гроші.

«Я не працюю, розвішую товар, бо була склала, хотіла додому забрати. Зараз розвішую буду фотографувати та продавати через інтернет. А що робити? Місяць без грошей сиджу нас же закрили. Тепер дістаю товар і буду фоткати та пробувати продавати через інтернет», - каже продавчиня Олена.

За остаточним рішення міської влади в Житомирі ринки все ж залишаться зачиненими на період карантину. Про це повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація про можливість відкриття продовольчих ринків і дужу багато людей сьогодні вже звертаються з тим, щоб ми відкрили у місті Житомирі. Я розумію хвилювання людей, які працювали на тих ринках, бо вони фактично залишилися без доходу і залишили без доходу свої сім'ї. Але на даний час постановою Кабінетом Міністрів робота ринків заборонена. Є роз'яснення головного санлікаря, що можливо, у разі забезпечення умов безпеки, але ми поки не бачимо можливості. Ми не зможемо забезпечити на цих ринках повний контроль над безпекою для продавців та покупців. Друге - ми розуміємо, коли ринки закриті по всій області, до нас з села, районів приїдуть люди, щоб продати свою продукцію і у нас буде перевантаження громадського транспорту, коли люди з Житомира почнуть їздити по ринках, щоб купити собі харчові продукти», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що на засіданні 1 квітня Уряд ухвалив зміни до постанови та посилив заходи безпеки для боротьби з коронавірусом. Зокрема під час карантину заборонено: перебувати у громадських містах без вдягнутої масти та ходити групами більше 2-ох осіб, крім випадків службової необхідності.

Нагадаємо, в Житомирі з 19 березня і до завершення карантину зупинена робота ринків. 26 березня виконком прийняв рішення дозволити роботу магазинів біля ринків, але за умови, що ринок та конкретний підприємець бере на себе відповідальність щодо дотримування протиепідемічних заходів. Крім того, «Малинський ринок» на околиці Житомира, який не припинив роботу, працює лише як оптовий.

Який вигляд має житомирський «Житній ринок» під час карантину дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня лабораторний центр підтвердив коронавірус у бердичівлянки, ще 6 підозр виявилися негативними. В Україні станом на 10:00 год. 1 квітня підтверджено 669 випадків COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус ринки Сухомлин  
Матеріали по темі