Здоров'я

​Хвора на COVID-19 медпрацівниця з Бердичева могла заразитись від родичів, які повернулись із-за кордону

7 April 2020, 14:23

Медпрацівниця з Бердичева, у якої лабораторно підтвердили COVID-19, могла заразитися від родичів, які повернулись із-за кордону чи приїхали з інших регіонів України.

Про це 7 квітня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«У Бердичеві це медичний працівник, 40 років вік. Нікуди вона не виїжджала, захворювання скоріше за все відбулося після контакту із своїми рідними, які повернулися із-за кордону і прибули з інших регіонів України. Коло контактних осіб – 10 чоловік, всі вони вивчаються сімейними лікарями. У випадку, якщо будуть певні симптоми, вони будуть госпіталізовані. Всім буде проведена експрес-діагностика, при потребі ПЛР- діагностика. Експрес-тест у чоловіка, яккий повернувся з Польщі, відємний. Однозначно перевірятимуть на ПЛР», – зазначив Микола Суслик.

Також Микола Суслик розповів про ще два нових випадки захворювання у Малині.

«На сьогоднішній день два випадки, які є підтверджені у Малині. Це контакт дружини і дочки з власним чоловіком. Дочка – 17 років, дружина – 1963 року народження», – сказав Микола Суслик.

Ранішепрессекретар голови ОДА Юрій Мельник уточнив журналістам, що це дружина та донька чоловіка, у якого коронавірус підтвердили 4 квітня, він 1976 року народження і контактував з пацієнтом, у якого раніше зафіксовано COVID-19.

Начальник управління охорони здоров’я на брифінгу розповів і про стан інших хворих на COVID-19 в області.

«В області на стаціонарному лікуванні знаходяться 5 пацієнтів, решта на самоізоляції. Стан задовільний. В однієї із пацієнток з Бердичева є температура, сатурація нормальна, вона дихає сама. У пацієнтка, яка знаходиться у Малині, стан теж ближче до задовільного, але є супутня патологія, яка має ризик для даного захворювання. Всі пацієнти без штучної вентиляції легень», – розповів Микола Суслик.

Нагадаємо, 6 квітня стало відомо про ще три випадки зараження коронавірусом: у двох жительок Малина та у жінки-медика з Бердичева.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 7 квітня, в Україні зафіксували 1462 випадки COVID-19, три нових по Житомирській області ще не врахували.

Житомир.info розробив інтерактивну карту, на якій будемо відстежувати ситуацію в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус брифінг ОДА Суслик  
Матеріали по темі