Здоров'я

​Двоє хворих на COVID -19 з Малина та Бердичева у тяжкому стані в лікарнях, в області ще жоден пацієнт не одужав

8 April 2020, 14:01

У Житомирській області серед 27 хворих на коронавірус COVID -19 двоє у тяжкому стані. Це пацієнти з Малина та Бердичева. Зараз вони в лікарнях і мають двобічні пневмонії. Всього по області 12 пацієнтів госпіталізовані до лікарень, решта лікуються на самоізоляції.

Про це 8 квітня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Сьогодні із тих пацієнтів, що находяться у стаціонарах, двоє важких, це Бердичів і Малин. Вони на кисні, є підвищена температура, є двобічні пневмонії, є задуха і вони потребують стаціонарного лікування. На жаль захворіли ще двоє пацієнтів, які є в нас в районах: 83 роки – у групі ризику, і пацієнтка, якій 51 рік, але має супутню патологію, яка теж вважається серйозним ризиком», – зазначив Микола Суслик.

Також начальник управління охорони здоров’я розповів, скільки пацієнтів госпіталізовані, а скільки продовжують лікуватися амбулаторно на самоізоляції.

«Один пацієнт виписаний, але ми не можемо говорити про одужання поки не проведемо контрольний ПЛР- тест. Всі інші ще по термінах або на самоізоляції на амбулаторному лікуванні, або на стаціонарному лікуванні. По Радомишлю пацієнт, який теж буде повторно обстежений, який не хворів, але був інфікований, тому надіємось, що буде першим, який виздоровів. По Малину госпіталізовано 4 пацієнта, у Житомирі – 3, у Бердичеві – 3, у Коростені залишилися на самоізоляції амбулаторно, у Житомирському та Черняхівському районах – по одному пацієнту госпіталізовано в інфекційні відділення. Серед нових хворих медпрацівників немає», – розповів Микола Суслик.

Також на брифінгу розповіли про спалах коронавірусу в Малині: компанія відсвяткувала повернення друга з-за кордону.

Нагадаємо, у Житомирській області вже 27 лабораторно підтверджених випадків: 13 виявили за останню добу.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Центру громадського здоровя України, станом на 9.00 8 квітня в Україні підтверджено 1668 випадків, з них 21 у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарняя Бердичів Малин брифінг  
Матеріали по темі