Здоров'я

У бердичівській лікарні померла 81-річна жінка, у якої напередодні виявили коронавірус

9 April 2020, 10:50

У Житомирській області за добу виявили ще 4 нові випадки захворювання на коронавірус. На жаль, вранці 9 квітня померла пацієнтка з Бердичева, яка перебувала в важкому стані.

Про це на брифінгу 9 квітня повідомила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«У нас збільшилась кількість летальних випадків. Останній летальний випадок зафіксований в Бердичеві - жінка 81 рік. Перший тест у неї був негативний, але коли її стан погіршився була зроблена ПЛР діагностика, яка підтвердила у неї коронавірус і, на жаль, пацієнтка померла», - повідомила Наталія Остапченко.

«Жінка, яка померла, захворіла 28 березня, 6 квітня вона була госпіталізована. Вчора ввечері ПЛР тест підтвердив коронавірус, хоча експрес-тест був негативним. На жаль, вночі пацієнтка померла», - повідомив начальник УОЗ Микола Суслик.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик додав, що у важкому стані нині перебуває ще одна пацієнтка з Бердичева.

"8 пацієнтів, які знаходяться на домашньому лікуванні і самоізоляції, 20 - госпіталізовані. Серед важких - жінка 76 років у Бердичеві, яка потребує дихальної підтримки, вона не інтубована. Дещо знизилась температура, хоча вона зберігається. Отримує лікування. Динаміка стабільна. Пацієнтка ближче до важкого стану. Двоє пацієнтів у стані середньої важкості, отримують кисневу підтримку, температура має динаміку до зниження. Стан ближче до середнього", - розповів Микола Суслик.


Відео Житомирської ОДА

Сайт Бердичів.BIZ з посиланням на головного лікаря Ларису Бабікову повідомляє, що бердичівлянка 1939 року народження лікувалася від пневмонії і померла у терапевтичному відділенні міської лікарні.

«Про померлу відомо, що вона хворіла вісім днів, і лише 6 квітня була госпіталізована. Лабораторні дослідження вчора показали в неї наявність коронавірусу, на жаль, врятувати її не вдалося. Щодо інших двох виявлених хворих на коронавірус впродовж доби, то це теж бердичівлянки 1956 та 1949 року народження, які не являються медичними працівниками і поки ще не встановлено, щоб вони мали контакт з іншими хворими на коронавірус в Бердичеві», - повідомив місцевий сайт.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Центру громадського здоров’я України, станом на 9.00 9 квітня в Україні підтверджено 1892 випадки COVID-19.

Станом на ранок 9 квітня у Житомирській області вже 31 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. За останню добу виявили 4 нових: три в Бердичівському районі та один в м. Житомир.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест зараження летальний випадок Бердичів  
Матеріали по темі