Події

​У Житомирській області затримали двох чоловіків, які через підпал сухої трави спричинили масштабні лісові пожежі

12 April 2020, 10:55

Двох чоловіків, які раніше підпалили траву на території Народицького спецлісгоспу у Житомирській області, затримала лісова охорона Базарського лісництва. Вогонь з трави перекинувся на ліс і спричинив масштабну пожежу, яку локалізовували майже тиждень.

Про це 12 квітня повідомили на сайті державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«За інформацією Державного агентства лісових ресурсів України, чоловіків затримали поблизу села Рубежівка Народицького району. Один з яких палив поле, а інший – лісосмугу. Працівники лісництва викликали поліцію, яка і задокументувала усі обставини правопорушення. За інформацією Народицького відділення поліції, обидва чоловіки, 1991 та 1989 р.н., зізналися у ще одному підпалі в селі Гуто-Марятин, що поблизу Рубежівки. На них чекає притягнення до аміністративної відповідальності», – йдеться у повідомлеенніі.

Надзвичайники повідомляють, що на території Народицького, Кліщівського та Базарського лісництв Народицького спецлісгоспу від минулої суботи близько 150 рятувальників та лісівників цілодобово гасять масштабну лісову пожежу, яку вдалося локалізувати тільки надвечір 9 квітня. Того ж дня, 9 квітня, на межі Житомирської та Київської областей через випалювання сухотрав’я палало село.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області горить ліс через умисний підпал сухої трави, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа підпал суха трава ліс рятувальники  
Матеріали по темі